Levothyroxine (Thyrax)

Thyrax generiek


Lijdt u aan een schildklieraandoening en is Thyrax niet verkrijgbaar? Dan kunt u een soortgelijk schildkliermedicijn gaan gebruiken. Geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof maar met een andere merknaam noemen we generieke medicijnen. Een Thyrax generiek is Levothyroxine. Ook Euthyrox, Eltroxin, Novothyral zijn goede alternatieven voor Thyrax. Al deze medicijnen bevatten het schildklierhormoon levothyroxine. Deze stof heft het tekort aan schildklierhormonen in het lichaam op, waardoor schildklierklachten verminderen of verdwijnen.

Verschil tussen Thyrax en generiek middel

Hoewel generieke medicijnen dezelfde werking hebben, kan het gebeuren dat het lichaam anders op het alternatieve geneesmiddel reageert. Dat komt omdat aan generieke medicijnen vaak andere hulpstoffen zijn toegevoegd. De receptuur is dus net iets anders dan bij Thyrax. Soms wordt het medicijn daardoor net iets minder goed, of juist sneller door het lichaam opgenomen. Omdat de dosering van een schildkliermedicijn heel nauw luistert, kunnen er dan bijwerkingen ontstaan.

Bijwerkingen bij een generiek medicijn

De bijwerkingen die kunnen optreden bij het overstappen op een generiek schildkliermedicijn lijken op de klachten als gevolg van een te snel of te traag werkende schildklier. U kunt dan bijvoorbeeld last krijgen van hartkloppingen, diarree of juist verstopping, kouwelijkheid of overmatig zweten. Krijgt u last van bijwerkingen, dan kunt u het beste direct een arts raadplegen. Deze kan de dosering van het schildkliermedicijn aanpassen zodat de klachten verminderen.

Gebruik van Thyrax alternatieven

Levothyroxine, de Thyrax generiek, wordt op dezelfde wijze ingenomen als Thyrax. Het advies is om de tablet(ten) ’s ochtends op een nuchtere maag in te nemen met voldoende vloeistof. Wacht vervolgens minimaal een half uur voordat u iets eet. Voedsel vertraagt namelijk de opname van het medicijn, waardoor het minder goed werkt. Ook kinderen moeten het medicijn op een lege maag voor het ontbijt innemen. Bij kleine kinderen kunt u de tablet eerst fijnmaken met de achterkant van een lepel. Meng het poeder vervolgens met een beetje water en laat uw kind dit papje doorslikken.

Generiek medicijn online bestellen bij samenwerkende apotheek

Thyrax is niet leverbaar, maar wilt u overstappen op een generiek medicijn, dan kunt u dit geneesmiddel bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Thyrax generieke medicijnen zijn receptplichtig. U heeft dus een recept van een arts nodig. Bij Dokteronline.com werken we met een online consult. Een samenwerkende arts beoordeelt uw gezondheid en beslist of het veilig is om het geneesmiddel te gebruiken. Is dat inderdaad het geval, dan stuurt de arts een online recept naar een van de samenwerkende apotheken. Hier wordt uw bestelling klaargemaakt en verzonden.

Meer informatie

De samenwerkende apotheken leveren de generiek Levothyroxine en het alternatief Euthyrox. Wilt u meer informatie over deze schildkliermedicijnen, dan vindt u op onze website productbeschrijving en de originele bijsluiters. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken bij het bestellen van een Thyrax generiek.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.