Lichttherapie

Lichttherapie

Therapie met behulp van lampen kan bij vele klachten worden toegepast. Zo wordt infrarood licht gebruikt als warmtebron ter behandeling van (spier)pijn en huidklachten. Daglichtlampen helpen bij slaapproblemen, burn-out, (winter)depressie en jetlag.

Infraroodlampen Infrarood stralen dringen diep door in het lichaam dat hierdoor van binnenuit intensief wordt verwarmt. Door verhitting van het huidweefsel verwijden de bloedvaten en wordt de doorbloeding en de stofwisseling bevorderd. De afvoer van afvalstoffen in het lichaam wordt hierdoor versneld.

Daglichtlampen Lichttherapie heeft directe invloed op de aanmaak van melatonine. Hierdoor wordt het slaap-waakritme verbeterd en heeft men een meer energiek gevoel. Op deze manier is het mogelijk op een natuurlijke manier, zonder medicatie, de energie terug te krijgen.

Hooikoorts en allergie Dankzij lichttherapie zijn er nu ook de succesvolle anti-hooikoortsapparaten die met lichttherapie werken. Door de invloed van het speciale rode licht worden de cellen van het neusslijmvlies minder vatbaar voor allergenen.

Lees meer over de effecten van lichttherapie en de eigenschappen van de verschillende soorten lampen.

Toon meer