Lisinopril

Lisinopril

Lisinopril is een medicijn dat behoort tot de groep van ACE-remmers (Angiotensine Converterend Enzym). Lisinopril zorgt voor verwijding van de bloedvaten en vochtafscheiding in de urine waardoor de bloeddruk daalt en de pompfunctie van het hart aanmerkelijk verbetert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Lisinopril?

Lisinopril is een medicijn dat behoort tot de groep van ACE-remmers (Angiotensine Converterend Enzym). Lisinopril zorgt voor verwijding van de bloedvaten en vochtafscheiding in de urine waardoor de bloeddruk daalt en de pompfunctie van het hart aanmerkelijk verbetert. Het geneesmiddel wordt op doktersrecept voorgeschreven bij hoge bloeddruk (hypertensie), hartfalen, na een hartinfarct en nierziekten.

Hoe gebruikt u Lisinopril en in welke dosering

Bij een dosering van eenmaal per dag is de werkingsduur 24 uur. U vindt op het etiket van de medicijnverpakking de voorgeschreven dosering terug. Het is belangrijk dat u Lisinopril iedere dag op een vast tijdstip inneemt. Bijvoorbeeld 's morgens bij het ontbijt of, als u er duizelig van wordt, neemt u het in voordat u gaat slapen. Zo wordt de kans op vergeten ook kleiner. Mocht dit toch gebeuren sla hem dan over als er meer dan 12 uur tussen zit (bij eenmaal per dag) en wacht tot het tijd is voor de volgende dosis. Het effect van Lisinopril is merkbaar na 2 tot 4 weken. Het kan zijn dat u de eerste paar dagen duizelig bent omdat uw lichaam moet wennen aan de lagere bloeddruk. Rij dan geen auto en pas op met het bedienen van machines.

U mag alles eten en drinken, maar wees voorzichtig met alcohol. U kunt duizelig worden omdat alcohol net als Lisinopril de bloedvaten verwijdt.

U kunt op ieder moment met uw medicijnen stoppen, maar doe dit altijd in overleg met een arts. De bloeddruk kan dan wel weer stijgen waardoor u last krijgt van vochtophopingen en benauwdheid. Als Lisinopril aanslaat is de kans groot dat u het middel voor langere tijd zult moeten gebruiken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Lisinopril

De eerste dagen van de behandeling of na verhoging van de dosis Lisinopril heeft u de meeste kans op bijwerkingen. Deze zijn bijna altijd van tijdelijke aard.

De belangrijkste bijwerkingen op een rijtje:

  • duizeligheid
  • kriebelhoest
  • hoofdpijn
  • misselijkheid

Wanneer kunt u Lisinopril beter niet gebruiken (contra-indicaties)

  • bij overgevoeligheid voor lisinopril
  • bij Angio-oedeem
  • bij zwangerschap of als u zwanger wil worden
  • bij borstvoeding

Aanvullende informatie over Lisinopril

Lisinopril is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in tabletvorm in de varianten 2,5 mg, 5 mg, 10 mg en 20mg.
Bewaar Lisinopril onder de 30ºC en gebruik het geneesmiddel niet meer na de expiratiedatum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lisinopril

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven