Lizinna

Lizinna

Lizinna is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in deze pil zijn ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en norgestimaat (een progestageenhormoon). Deze hormonen remmen de eisprong en veranderen de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoedermond. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Lizinna?

Lizinna is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in deze pil zijn ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en norgestimaat (een progestageenhormoon). Deze hormonen remmen de eisprong en veranderen de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoedermond. Er kan daardoor geen zwangerschap ontstaan. Lizinna pillen hebben allemaal dezelfde samenstelling. Dit voorbehoedsmiddel is daardoor zeer betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Wilt u Lizinna online bestellen? Dat kan bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Lizinna wordt gebruikt als voorbehoedsmiddel. Daarnaast schrijven artsen deze pil ook voor bij menstruatieklachten, zoals menstruatiepijn, onregelmatige cyclus en abnormaal bloedverlies. Bij het gebruik van Lizinna verdwijnt de echte menstruatie. Daarvoor in de plaats treedt er een lichte en regelmatige onttrekkingsbloeding op.

Hoe gebruikt u Lizinna?

Een strip Lizinna bevat 21 pillen. Gedurende drie weken neemt u iedere dag 1 pil in. Als de strip leeg is, volgt een pilvrije (stop)week. In deze periode komt de onttrekkingsbloeding op gang. Begin op de achtste dag met een nieuwe strip.

Slik de pil zoveel mogelijk op een vast tijdstip en sla nooit een pil over. Vergeet u toch een pil, of heeft u last van braken of waterige diarree, dan kan de pil minder betrouwbaar worden. Raadpleeg de bijsluiter: hierin staat vermeld wat u moet doen. U kunt ook overleggen met een arts of apotheker.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Lizinna online beschikbaar in verpakkingen van 1, 3 of 6 strips à 21 tabletten. Een tablet bevat 250 microgram norgestimaat en 35 microgram ethinylestradiol. De dosering van Lizinna is als volgt:

  • Volwassen vrouwen: eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

De anticonceptiepil kan bijwerkingen geven. Ook bij Lizinna is dit het geval, hoewel de meeste vrouwen deze pil probleemloos verdragen. Bijwerkingen waar u mee te maken kunt krijgen zijn onder andere:

  • Gespannen of pijnlijke borsten;
  • Doorbraakbloedingen;
  • Maagdarmproblemen;
  • Hoofdpijn.
De meeste bijwerkingen verdwijnen na enkele weken of maanden, als het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen. Verdwijnen de bijwerkingen niet, of krijgt u last van hevige of ernstige bijwerkingen (zie bijsluiter), raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Lizinna is niet voor iedere vrouw een geschikt voorbehoedsmiddel. Gebruik deze pil bijvoorbeeld niet als u:

  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, norgestimaat of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Trombose of een bloedstollingsstoornis heeft (gehad);
  • Een herseninfarct of hartaanval heeft gehad (of symptomen die een voorbode hiervan waren);
  • Lijdt of geleden heeft aan een leveraandoening, alvleesklierontsteking of bepaalde vormen van kanker.
  • Last heeft van vaginale bloedingen waarvan de oorzaak onbekend is.
Overleg met een arts over het gebruik van Lizinna als u andere gezondheidsproblemen heeft of als u medicijnen gebruikt. Meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Lizinna niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er zijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lizinna

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven