Lyme - Tekenbeet zelftest

Lyme - Tekenbeet zelftest

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Met de Lyme - Tekenbeet zelftest van Easy Home kunt u zelf vaststellen of u een besmetting met de Borrelia-bacterie heeft opgelopen. Deze bacterie wordt overgedragen via een tekenbeet en kan leiden tot de ziekte van Lyme. Meer info

Laagste prijs
€ 21,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een Lyme - Tekenbeet zelftest?

Met de Lyme - Tekenbeet zelftest van Easy Home kunt u zelf vaststellen of u een besmetting met de Borrelia-bacterie heeft opgelopen. Deze bacterie wordt overgedragen via een tekenbeet en kan leiden tot de ziekte van Lyme. De test werkt op basis van IgM-antistoffen in het bloed. Het lichaam maakt deze antistoffen aan als er sprake is van Borrelia-infectie. De uitslag van de test is na tien minuten af te lezen op de testcassette.

Waar wordt deze test voor gebruikt?

Als u gebeten bent door een teek, kunt u de ziekte van Lyme krijgen. Deze aandoening tast het zenuwstelsel aan en kan uiteindelijk leiden tot ernstige uiteenlopende klachten, zoals oogproblemen, neurologische problemen, huidaandoeningen, vermoeidheid en reumatische klachten. Een tekenbeet kan herkend worden aan de rode kring die na enkele dagen tot weken rond de beet ontstaat. Soms doen zich rond die tijd ook griepachtige verschijnselen voor. In een vroeg stadium kan het ziekteproces gestopt worden met een antibioticakuur. Een tekenbeet wordt echter niet altijd opgemerkt. In dat geval kan de ziekte zich dus ongehinderd verder ontwikkelen. Met de Lyme - Tekenbeet zelftest kunt u nagaan of u besmet bent met de Borrelia-bacterie.

Hoe gebruikt u de Lyme - Tekenbeet zelftest?

De Lyme - Tekenbeet zelftest van Easy Home kan pas vanaf 2 tot 4 weken na de tekenbeet worden uitgevoerd, of zodra u een rode kring rond de beet ziet. In een eerder stadium heeft het lichaam nog niet genoeg antistoffen aangemaakt en zal de test een negatieve uitslag geven. Lees voordat u de test uitvoert eerst de bijsluiter. Het uitvoeren van de test gaat als volgt:

  • Was en droog uw handen.
  • Prik met de bijgeleverde lancet in uw vinger en vang een druppel bloed op in de pipet zoals aangegeven in de bijsluiter.
  • Druppel het bloed met de pipet in het testrondje en voeg vier tot vijf druppels testvloeistof toe;
  • Wacht tien minuten en lees dan de uitslag af.

Uitslag van de Lyme - Tekenbeet zelftest

De testcassette bevat een reactievakje waarin de uitslag wordt afgelezen. Verschijnt er onder de letters T (van Testresultaat) en C (van Controle) een gekleurd streepje, dan is er inderdaad sprake van een Borrelia-infectie. Neem zo snel mogelijk contact op met uw eigen huisarts. Deze zal aanvullend onderzoek doen en een behandeling beginnen om te voorkomen dat de ziekte zich uitbreidt.

Verschijnt er alleen onder de C een streepje, dan is de hoeveelheid IgM-antistoffen in uw bloed (nog) niet aantoonbaar verhoogd. Blijven de klachten aanhouden, neem dan contact op met de arts om na te gaan of de symptomen een andere oorzaak hebben.

Verschijnt er helemaal geen streepje, of ziet u alleen onder de T een streepje, dan is de test niet goed uitgevoerd. Voer in dat geval een nieuwe test uit.

Bijwerkingen

De Lyme - Tekenbeet zelftest geeft geen bijwerkingen.

Wanneer mag u de test niet gebruiken?

De Lyme - Tekenbeet zelftest is niet geschikt voor hemofiliepatiënten of voor mensen die bloedverdunners gebruiken. Gebruik de test niet als de houdbaarheidsdatum op de verpakking is verstreken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lyme - Tekenbeet zelftest

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven