Mabron

Mabron

De werkzame stof in Mabron is tramadol, een medicijn dat tot de groep opioïden (morfine-achtige pijnstillers) hoort. Dit type pijnstiller werkt via het centrale zenuwstelsel. Het zorgt ervoor dat pijnprikkels in de zenuwbanen worden onderbroken, zodat deze niet in de hersenen aankomen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Dit product is niet langer beschikbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Andere tramadol bevattende alternatieven zijn:

Wat is Mabron?

De werkzame stof in Mabron is tramadol, een medicijn dat tot de groep opioïden (morfine-achtige pijnstillers) hoort. Dit type pijnstiller werkt via het centrale zenuwstelsel. Het zorgt ervoor dat pijnprikkels in de zenuwbanen worden onderbroken, zodat deze niet in de hersenen aankomen. Mabron is hierdoor zeer geschikt voor de bestrijding van zenuwpijn en andere matige tot ernstige pijnklachten.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Mabron wordt vaak voorgeschreven bij zenuwpijn (stekende pijnscheuten veroorzaakt door beschadigde gevoelszenuwen), maar kan ook worden gebruikt bij andere pijnklachten, zoals menstruatiepijn, pijn na een operatie of verwonding, hoofdpijn, artrose of pijn bij ziekte.

Hoe gebruikt u Mabron?

Slik de tablet Mabron in zijn geheel door met wat vloeistof. Dit mag voor, tijdens of na de maaltijd. Kauw de tablet niet fijn: Mabron heeft een zogenaamde ‘slow release’ formule waardoor het lang werkzaam is. Neem Mabron nooit langer in dan noodzakelijk en gebruik altijd de laagst mogelijke sterkte.

Dosering

Mabron is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verpakkingen van 60 tabletten à 100 mg, 150 mg en 200 mg. De standaard dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is tweemaal daags 50 tot 200 mg, met een maximum van 400 mg per etmaal. Houdt u echter altijd aan de dosering die een arts aanbeveelt. Mabron is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen soms bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. Bijwerkingen die gemeld zijn bij het gebruik van Mabron zijn onder andere:

  • Sufheid, duizeligheid, slaperigheid
  • Misselijkheid, overgeven (deze bijwerking verdwijnt zodra het lichaam aan het medicijn is gewend)
  • Obstipatie (veel drinken en vezelrijk eten kan dit verhelpen)
Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid

Gebruik Mabron niet als u zwanger bent of wilt worden, en in ieder geval niet tijdens de laatste twee maanden van de zwangerschap: dit middel kan na de geboorte de ademhaling van de baby in gevaar brengen. Overleg met een arts over het gebruik van Mabron als u borstvoeding geeft.

Mabron beïnvloedt uw reactievermogen. Zolang u last heeft van sufheid, duizeligheid of slaperigheid mag u niet autorijden. Wacht bij langdurig gebruik met autorijden tot uw lichaam is gewend aan het middel (ongeveer twee weken). Bij incidenteel gebruik is Mabron na 24 uur uitgewerkt, waarna u weer deel kunt nemen aan het verkeer.

Alcohol versterkt de bijwerkingen van Mabron. Staak alcoholgebruik totdat u dit geneesmiddel niet meer hoeft in te nemen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Mabron

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven