Maxim

Maxim

Maxim is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn dienogest (een progestageenhormoon) en ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon). Deze vrouwelijke hormonen spelen een grote rol in de vruchtbaarheidscyclus. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Maxim is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen in de de categorie van "Anticonceptie"

Wat is Maxim?

Maxim is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn dienogest (een progestageenhormoon) en ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon). Deze vrouwelijke hormonen spelen een grote rol in de vruchtbaarheidscyclus. Bij het gebruik van Maxim vindt er geen ovulatie meer plaats en wordt het slijm van de baarmoeder en baarmoedermond anders van samenstelling. Het ontstaan van een zwangerschap is op die manier zo goed als onmogelijk.

Waar wordt het voor gebruikt?

Maxim wordt gebruikt als voorbehoedsmiddel. Deze anticonceptiepil bevat dienogest, een stof die mannelijke hormonen (androgenen) tegenwerkt. Dat maakt Maxim zeer geschikt voor vrouwen die last hebben van acne, lichte overbeharing en/of een vette huid: klachten die samenhangen met een te sterke werking van androgenen. De anticonceptiepil wordt daarnaast vaak voorgeschreven bij menstruatieklachten zoals hevige bloedingen, buikpijn of een onregelmatige cyclus. Bij het gebruik van de pil komt er namelijk geen echte menstruatie op gang, maar een veel mildere onttrekkingsbloeding.

Hoe gebruikt u Maxim?

De anticonceptiepil is een zeer betrouwbaar voorbehoedsmiddel, mits deze zorgvuldig wordt gebruikt. Maxim moet dagelijks op een vast tijdstip worden ingenomen. Bent u de pil vergeten te slikken? Doe dat dan zo snel mogelijk alsnog. Als u de pil twaalf uur of minder te laat inneemt, bent u nog beschermd tegen een zwangerschap. Slikt u de vergeten pil meer dan twaalf uur te laat, dan kan het zijn dat u niet meer beschermd bent. Gebruik in dat geval aanvullende voorbehoedsmiddelen (bijvoorbeeld een condoom) om een zwangerschap te voorkomen. Dit geldt ook als u kort na het slikken van de pil heeft gebraakt of als u waterdunne diarree heeft, waardoor de werkzame stof van Maxim niet door het lichaam is opgenomen.

Dosering

Maxim wordt geleverd in doordrukstrips. Aan de achterkant van de strip zijn de dagen van de week aangegeven. Elke strip bevat 21 pillen. U neemt iedere dag 1 pil. Als de strip leeg is, volgen er 7 pilvrije dagen. In deze week komt er een onttrekkingsbloeding op gang die lijkt op een menstruatie, maar minder hevig is. Na de 7 pilvrije dagen is de cyclus voltooid. U begint de volgende dag met een nieuwe strip Maxim.

Bijwerkingen

Maxim wordt over het algemeen goed verdragen maar kan soms bijwerkingen geven. De bijwerkingen die over dit medicijn zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Hoofdpijn;
  • Gespannen borsten;
  • Vaginale schimmelinfecties (candida);
  • Neerslachtigheid.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Gebruik Maxim niet als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Deze anticonceptiepil beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Maxim

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven