Maxolon (metoclopramide)

Maxolon (metoclopramide)

Maxolon is een geneesmiddel dat misselijkheid en braken tegengaat. De werkzame stof metoclopramide zorgt ervoor dat voedsel de maag sneller passeert. Zodoende is de maag sneller leeg waardoor klachten als misselijkheid en een vol gevoel afnemen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Maxolon (metoclopramide)?

Maxolon is een geneesmiddel dat misselijkheid en braken tegengaat. De werkzame stof metoclopramide zorgt ervoor dat voedsel de maag sneller passeert. Zodoende is de maag sneller leeg waardoor klachten als misselijkheid en een vol gevoel afnemen. Daarnaast remt dit geneesmiddel de prikkeling van het braakcentrum in de hersenen zodat de neiging tot overgeven sterk vermindert.

Waar wordt het voor gebruikt?

Maxolon (metoclopramide) wordt voorgeschreven in situaties waarbij er sprake is van veelvuldig braken en misselijkheid zoals bij migraine, bepaalde aandoeningen van het maagdarmstelsel, bijwerkingen van medicatie zoals chemotherapie, na bepaalde operaties of bij zwangerschapsmisselijkheid. Ook wordt dit middel soms gebruikt bij langdurige hik.

Hoe gebruikt u Maxolon (metoclopramide)?

De tabletten Maxolon moeten worden doorgeslikt met wat vloeistof. Als u dit geneesmiddel gebruikt bij migraine, neem dan zo snel mogelijk een tablet Maxolon (metoclopramide) in als u een migraineaanval voelt opkomen. Bent u vergeten om Maxolon in te nemen? Sla de vergeten dosis dan over en ga verder met het normale schema.

Dosering

Maxolon (metoclopramide) is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 84 tabletten à 10 mg. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen: twee tot maximaal vier maal (bij zwangerschapsbraken maximaal drie maal) per dag 1 tablet.
Bij misselijkheid en braken als gevolg van een chemokuur of operatie zal een arts een andere dosering voorschrijven. Maxolon is niet geschikt voor kinderen en jongvolwassenen. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter en houdt u aan de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen soms bijwerkingen veroorzaken. Niet iedereen krijgt hier echter last van. De meest gemelde bijwerkingen van Maxolon (metoclopramide) zijn onder andere:

  • Vermoeidheid, sufheid of slaperigheid, gevoel van zwakte
  • Obstipatie of diarree
  • Huiduitslag door overgevoeligheid
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

U kunt Maxolon veilig innemen tijdens een zwangerschap. Dit geneesmiddel komt in kleine hoeveelheden in moedermelk terecht. Gebruik Maxolon (metoclopramide) daarom uitsluitend op advies van een arts als u borstvoeding geeft.

Maxolon kan uw reactievermogen beïnvloeden. Als u last heeft van duizeligheid, slaperigheid of sufheid mag u geen voertuig of machine besturen.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid en sufheid versterken. Matig of staak daarom uw gebruik van alcoholische dranken zolang u Maxolon (metoclopramide) inneemt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Maxolon (metoclopramide)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven