Medisana Daglichtlamp LSC

Medisana Daglichtlamp LSC

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Daglicht is belangrijk voor veel chemische processen in ons lichaam. Het regelt onder andere onze biologische klok en zorgt ervoor dat we overdag alert en energiek zijn. Meer info

Laagste prijs
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid
Niet in voorraad
Recept vereist
Nee

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Medisana Daglichtlamp LSC: verlicht winterblues en herfstdepressie

Daglicht is belangrijk voor veel chemische processen in ons lichaam. Het regelt onder andere onze biologische klok en zorgt ervoor dat we overdag alert en energiek zijn. In de zomer worden we blootgesteld aan voldoende licht. Maar als de dagen korter worden, krijgen we steeds minder zonlicht te zien. Er kunnen dan lichamelijke en psychische klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, een sombere stemming, concentratieproblemen en lusteloosheid. Herfstdip of winterblues worden deze klachten wel genoemd. De LSC daglichtlamp van Medisana, ook wel Medisana lichtdouche LSC genoemd, zorgt ervoor dat u in het najaar en de winter extra licht binnenkrijgt. Hierdoor verdwijnen klachten als neerslachtigheid en gebrek aan energie. Lichttherapie wordt de laatste jaren steeds vaker ingezet om een winter- of herfstdepressie te behandelen. Het voordeel van deze methode is dat u geen last krijgt van bijwerkingen. Daarnaast is de therapie eenvoudig thuis uit te voeren op ieder gewenst moment van de dag.

Hoe werkt de Medisana daglichtlamp (Medisana lichtdouche LSC)?

De Medisana daglichtlamp LSC geeft een intense hoeveelheid licht. Ter vergelijking: als u in de zon zit, krijgt u 100.000 lux (lichteenheden) binnen. Op een donkere, bewolkte dag is dit hooguit 500 lux, terwijl de meeste mensen pas optimaal functioneren bij 10.000 tot 100.000 lux per dag. De Medisana daglichtlamp straalt, afhankelijk van uw afstand tot het apparaat, zo’n 5.000 tot 10.000 lux uit. Dit licht bereikt via het netvlies de hersenen, wat diverse chemische processen op gang brengt. Hoe dichter u bij de lamp zit, hoe meer lux u binnenkrijgt en hoe korter de behandelduur is. De lamp is voorzien van een verstelbare voet en is gemakkelijk op te bergen. De lamp knippert of flikkert niet en geeft een heel natuurlijk licht.

Hoe gebruikt u Medisana daglichtlamp LSC?

De Medisana lichtdouche is zeer eenvoudig te gebruiken. Plaats de lamp op een stabiele ondergrond, bijvoorbeeld de tafel, en schakel hem in. U hoeft u geen speciale beschermingsbril te dragen. Het enige dat belangrijk is, is dat u dicht bij de lamp blijft (maximaal op 60 cm afstand), zodat het licht uw ogen kan bereiken. Het is niet verstandig om langere tijd rechtstreeks in de lamp te kijken. U kunt tijdens de behandeling bijvoorbeeld gewoon lezen, televisie kijken of puzzelen. De richtlijnen voor de duur van de behandeling zijn als volgt:

  • 30 minuten bij een afstand tot de lamp van 20 cm;
  • 1 uur bij een afstand van 40 cm;
  • 2 uur bij een afstand van 60 cm.
De lichttherapie werkt het beste als u het apparaat minimaal 5 dagen achtereen gebruikt. Gebruik de Medisana lichtdouche niet na 20:00 uur ’s avonds om te voorkomen dat u moeite krijgt met inslapen. Let op: de lamp wordt erg warm! Laat het apparaat na gebruik eerst helemaal afkoelen voordat u hem opbergt. Lees voor gebruik de handleiding en volg de adviezen van de fabrikant op.

Dokteronline.com heeft de Medisana lichtdouche LSC standaard op voorraad. Meer informatie over andere vormen van lichttherapie, bijvoorbeeld ter behandeling van hooikoorts of allergieën vindt u op onze pagina lichttherapie.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Medisana Daglichtlamp LSC

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven