Medisana Thermometer FTO

Medisana Thermometer FTO

De Medisana Thermometer FTO is een infrarood oorthermometer waarmee u snel (in 1 seconde) en nauwkeurig de lichaamstemperatuur opmeet. Daarnaast kan deze thermometer ook de omgevingstemperatuur of de temperatuur van vloeistoffen (zoals badwater, babyvoeding, etc. Meer info

Kosten vanaf
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid
Niet in voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

 • iDeal
 • Billink
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken

Wat is een Medisana Thermometer FTO?

De Medisana Thermometer FTO is een infrarood oorthermometer waarmee u snel (in 1 seconde) en nauwkeurig de lichaamstemperatuur opmeet. Daarnaast kan deze thermometer ook de omgevingstemperatuur of de temperatuur van vloeistoffen (zoals badwater, babyvoeding, etc.) vaststellen.

Waar wordt dit apparaat voor gebruikt?

We spreken van koorts als de lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden Celsius. Koorts is een natuurlijke reactie van het lichaam op indringers, zoals het geval is bij virusinfecties of bacteriële ontstekingen. Als koorts te lang aanhoudt, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Het kan zijn dat de oorzaak van de koorts behandeld moet worden met medicijnen. Door enkele malen per dag de lichaamstemperatuur op te meten, krijgt u een goed overzicht van de temperatuurschommelingen. De Medisana Thermometer FTO is hiervoor zeer geschikt omdat het apparaat de temperatuur van het trommelvlies snel en precies opmeet.

Hoe werkt de thermometer?

De Medisana Thermometer FTO werkt op basis van infraroodstraling. De lichaamstemperatuur wordt opgemeten via het oor. Het trommelvlies is namelijk een zeer betrouwbare plek om de temperatuur op te meten. De thermometer heeft een geheugenfunctie waarin maar liefst 12 meetresultaten opgeslagen kunnen worden. De sensor kan ook worden gebruikt om de temperatuur van vloeistoffen, oppervlakken of de omgeving te meten. De Medisana Thermometer FTO wordt geleverd met een handleiding, bewaartas, batterij, schoonmaakdoekjes en een beschermkapje. De meeteenheid is ingesteld op Celsius maar kan desgewenst worden veranderd naar Fahrenheit. Bij een waargenomen lichaamstemperatuur die hoger is dan 37,5 graden Celsius, geeft het apparaat tien korte geluidssignalen.

Hoe gebruikt u dit apparaat?

De thermometer FTO van Medisana wordt geleverd met batterijen die ongeveer 1000 metingen meegaan. In de bijgeleverde handleiding leest u hoe u de thermometer moet gebruiken. Om de lichaamstemperatuur op te meten, handelt u als volgt:

 • Druk op de aan/uit-toets;
 • Zodra er een geluidssignaal klinkt en het Celsius-symbool op het display begint te knipperen, kunt u de meting beginnen;
 • Houd het hoofd stil en trek de oorschelp iets naar achteren om de gehoorgang op een lijn te krijgen;
 • Breng de sensor in de gehoorgang aan en druk op Start. Na een kort geluidssignaal is de meting voltooid en kunt u op het display de gemeten temperatuur zien. De laatst gemeten temperatuur wordt automatisch in het geheugen opgeslagen. In de handleiding staat beschreven hoe u de opgeslagen metingen kunt inzien.
 • Druk op de aan/uit-toets om de thermometer uit te schakelen. De thermometer schakelt zichzelf automatisch uit als er gedurende 45 seconden geen knop wordt ingedrukt.

Voor het opmeten van de temperatuur van vloeistoffen en oppervlakken werkt de thermometer op dezelfde manier. Dompel bij het opmeten van de vloeistoftemperatuur alleen de lichtgrijze sensortip onder. Wilt u een oppervlaktemperatuur meten, druk de sensor dan voorzichtig tegen het desbetreffende oppervlak aan. Reinig de sensor regelmatig met de bijgeleverde alcoholdoekjes en plaats na gebruik altijd het beschermkapje over de sensortip. Lees voor gebruik de handleiding.

Wanneer mag u de Medisana Thermometer FTO niet gebruiken?

Er zijn geen omstandigheden bekend waarbij de Thermometer FTO van Medisana niet gebruikt mag worden.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Medisana Thermometer FTO

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven