Metosyn

Metosyn

Metosyn is een ontstekingsremmend medicijn voor op de huid. De werkzame stof fluocinonide is een sterk werkzaam bijnierschorshormoon (corticosteroïd) dat huidklachten als jeuk, schilfering en zwelling bestrijdt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Metosyn?

Metosyn is een ontstekingsremmend medicijn voor op de huid. De werkzame stof fluocinonide is een sterk werkzaam bijnierschorshormoon (corticosteroïd) dat huidklachten als jeuk, schilfering en zwelling bestrijdt. Wilt u Metosyn online bestellen, dan kunt u terecht bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Metosyn hormoonzalf en -crème worden gebruikt bij huidaandoeningen die gepaard gaan met ontstekingsreacties. Dit medicijn wordt onder andere voorgeschreven bij psoriasis, eczeem, lichen planus en andere huidaandoeningen waarbij de huid jeukt, schilfert en rood of gezwollen is. De werkzame stof kalmeert de huid waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. Metosyn bevat een sterk werkzaam corticosteroïd en wordt meestal pas voorgeschreven als andere medicijnen niet genoeg effect hebben. De hormoonzalf is geschikt voor een droge, sterk schilferende huid. De crème kunt u gebruiken als de huid wat vochtiger is.

Hoe gebruikt u Metosyn?

Smeer de aangedane plekken altijd dun in met wat crème of zalf en wrijf totdat het product is opgenomen door de huid. Was na het aanbrengen van het medicijn direct uw handen en zorg ervoor dat de crème niet in uw ogen komt. In het begin zult u dit medicijn een aantal malen per dag moeten gebruiken. Zodra de klachten verminderen, kunt u de crème of zalf minder vaak aanbrengen, bijvoorbeeld een of twee keer per dag. Dek de behandelde plekken niet af met een verband, tenzij een arts u dit adviseert.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Metosyn online beschikbaar in verpakkingen van 25 en 100 gram. Een arts vertelt u hoe vaak en hoe lang u dit medicijn moet gebruiken. De richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

  • Volwassenen: drie- tot viermaal daags de aangedane huid dun insmeren met wat crème of zalf. Zodra de klachten verminderen het product minder vaak aanbrengen.
Gebruik dit medicijn bij kinderen uitsluitend op advies van een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Soms kunnen medicijnen bijwerkingen geven. Dat geldt ook voor Metosyn, hoewel de meeste mensen dit geneesmiddel probleemloos verdragen. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden, zijn onder andere:

  • Huidirritatie op de plekken waar het product is aangebracht;
  • Toegenomen haargroei op de plekken waar het product is aangebracht;
  • Dunner of bleker worden van de behandelde huid.
Krijgt u last van deze of andere bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat meer informatie over de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Metosyn is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet:

  • Als u overgevoelig bent voor fluocinonide of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Voor de behandeling van huidklachten als gevolg van een virusinfectie, bacteriële infectie of schimmelinfectie;
  • Voor de behandeling van acne, rosacea of periorale dermatitis (uitslag rond de mond) of huidklachten in het genitale gebied.
Gebruikt u verder nog medicijnen? Breng een arts hiervan op de hoogte voordat u Metosyn gaat gebruiken. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Metosyn uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Metosyn beïnvloedt uw rijvaardigheid niet en heeft geen wisselwerking met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Metosyn

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven