Micronor

Micronor

Micronor is een orale anticonceptiepil. De tabletten staan bekend als ‘mini-pil’ (alleen progestageen bevattend). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Micronor?

Micronor is een orale anticonceptiepil. De tabletten staan bekend als ‘mini-pil’ (alleen progestageen bevattend).

Hoe werkt Micronor?

Micronor bevat de werkzame stof norethisteron. Norethisteron is een vrouwelijk, synthetisch progestagenenhormoon, welke ongeveer dezelfde werking heeft als het natuurlijke hormoon progesteron. Hormonen spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus. De werkzame stof zorgt op drie manieren voor het voorkomen van een zwangerschap.

  • Het zorgt ervoor je lichaam te laten denken dat de eisprong al is gebeurd, het voorkomt de ovulatie.
  • De hormonen beïnvloeden de aanmaak van natuurlijk baarmoederhalsslijmvlies. Het verhoogt de dikte van dit slijm. Sperma zal de baarmoeder minder goed kunnen bereiken.
  • De veranderde kwaliteit van de baarmoederslijmvlieslaag voorkomt innesteling van een bevruchte eicel.

Waarvoor wordt het gebruikt?

U gebruikt Micronor om een zwangerschap te voorkomen. Het is een één-fasige pil, er zijn geen maandelijkse bloedingen meer, maar er kunnen wel af en toe spontane bloedingen optreden. Eén of twee maal per jaar is normaal.

Dosering en wijze van toediening

De pil, in vorm van een tablet dient u dagelijks in te nemen, zonder pauze, gedurende 28 dagen. Micronor wordt geleverd door de apotheek in strips van 28 tabletten en zijn elk gemarkeerd met een dag van de week. Volg de richting van de pijlen op de strip en begin uw volgende strip de dag na het beëindigen van de vorige strip. U begint met het innemen van de pil op de eerste dag van uw menstruele cyclus (eerste dag van uw menstruatie).

Let op: Neem de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip, inconsistent gebruik kan de anti-conceptieve werking negatief beïnvloeden.

Bijwerkingen

Gezonde vrouwen die niet roken lopen vrijwel geen risico op ernstige bijwerkingen. Soms zijn echter bijwerkingen te ervaren. Als deze langer dan drie maanden blijven bestaan, is het zinvol een arts te contacteren. De volgende bijwerkingen kunnen optreden na het gebruik van Micronor:

  • doorbraakbloedingen
  • verandering in vaginale afscheiding
  • misselijkheid en braken
Aandachtspunten
Een anticonceptiepil zal u niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Belangrijk is, ervoor te zorgen dat Micronor de juiste anticonceptie voor u is. Micronor is geschikt voor de meeste gezonde jonge vrouwen, maar dient niet ingenomen te worden wanneer u zwanger bent.

Voor een volledig overzicht kunt u de bijsluiter raadplegen.

Alternatieve medicatie.

De anticonceptiepil Noriday bevat dezelfde werkzame stof.
Primolut N tabletten wordt gebruikt voor de behandeling van menstruele aandoeningen en bevatten een hoge dosis norethisteron.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Micronor

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven