Millinette

Millinette

Millinette is een anticonceptiepil die werkt op basis van twee hormonen: ethinylestradiol en gestodeen. Deze stoffen remmen de eisprong en hebben invloed op het slijmvlies in de baarmoeder(hals). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Millinette?

Millinette is een anticonceptiepil die werkt op basis van twee hormonen: ethinylestradiol en gestodeen. Deze stoffen remmen de eisprong en hebben invloed op het slijmvlies in de baarmoeder(hals). Hierdoor kan er geen zwangerschap ontstaan. Wilt u Millinette online bestellen, dan kan dat via de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

De anticonceptiepil is bedoeld om een zwangerschap te voorkomen. Als u Millinette volgens de voorschriften gebruikt, is het een zeer betrouwbaar voorbehoedsmiddel. De pil wordt soms ook voorgeschreven om menstruatieklachten (hevig bloeden, veel buikpijn of een onregelmatige cyclus) te verminderen. Bij het gebruik van Millinette wordt u niet echt ongesteld meer, maar krijgt u iedere maand een onttrekkingsbloeding die veel milder verloopt.

Hoe gebruikt u Millinette?

Bij de samenwerkende apotheken is Millinette online verkrijgbaar in twee verschillende sterktes (75 microgram gestodeen/20 microgram ethinylestradiol of 75 microgram gestodeen/30 microgram ethinylestradiol). Een arts weet of u beter de 75/20 of de 75/30 variant kunt gebruiken.

Slik iedere dag 1 pil totdat de strip leeg is. Hierna volgt een stopweek: u neemt zeven dagen lang geen pil in. Tijdens deze week komt er een onttrekkingsbloeding op gang. Op de achtste dag begint u met een nieuwe strip.
De pil moet dagelijks op een vast tijdstip worden ingenomen. Heeft u een pil uitgebraakt, waterige diarree gehad of bent u een pil vergeten, dan bent u misschien minder goed beschermd tegen een zwangerschap. In de bijsluiter staat vermeld wat u in deze situaties moet doen. U kunt ook overleggen met een arts of apotheker.

Dosering

De dosering van Millinette is als volgt:

  • Volwassen vrouwen: gedurende 21 dagen eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van de anticonceptiepil kunt u (vooral in het begin) soms bijwerkingen ervaren, waaronder:

  • Gespannen of pijnlijk gevoel in de borsten;
  • Doorbraakbloedingen;
  • Maagdarmproblemen;
  • Hoofdpijn.
Verdwijnen de klachten niet vanzelf, of heeft u last van hevige of ernstige bijwerkingen (zie bijsluiter), raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Millinette is niet voor iedereen een geschikt voorbehoedsmiddel. Gebruik Millinette bijvoorbeeld niet in de volgende gevallen:

  • U bent overgevoelig bent voor ethinylestradiol, gestodeen of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • U lijdt (of heeft geleden) aan trombose, een bloedstollingsstoornis, herseninfarct of hartinfarct;
  • U lijdt (of heeft geleden) aan een leveraandoening of bepaalde vormen van kanker.
  • U heeft last van vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.
Lijdt u aan een andere aandoening, is er sprake van risicofactoren (zie bijsluiter) of gebruikt u medicijnen? Overleg dan eerst met een arts of u Millinette mag gebruiken. Meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Millinette is niet geschikt voor gebruik tijdens een zwangerschap. Gebruik deze pil niet als u borstvoeding geeft; een arts kan u eventueel een andere anticonceptiepil voorschrijven.

Er zijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Millinette

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven