Minoxidil

Minoxidil

Minoxidil is een haargroeimiddel. De lotion bevat minoxidil, een stof die haaruitval vermindert en de haargroei stimuleert. Minoxidil kan zowel door mannen als door vrouwen gebruikt worden en is zonder recept verkrijgbaar. Meer info

Kosten vanaf
€ 35,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

 • iDeal
 • Billink
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Wat is Minoxidil?

Minoxidil is een haargroeimiddel. De lotion bevat minoxidil, een stof die haaruitval vermindert en de haargroei stimuleert. Minoxidil kan zowel door mannen als door vrouwen gebruikt worden en is zonder recept verkrijgbaar. Wilt u Minoxidil kopen? Dan kunt u dit doen bij uw eigen apotheek of drogist of u kunt aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij.

Waar wordt het product voor gebruikt?

Haaruitval komt bij iedereen voor, maar bij sommige mensen wordt naar mate de leeftijd vordert de haaruitval erger. De verloren haren groeien niet terug, waardoor er kaalheid ontstaat. Kaalheid kan zowel bij mannen als bij vrouwen optreden. Bij mannen worden vooral de kruin en de slapen getroffen, bij vrouwen is er vaker sprake van diffuus haarverlies: de haardos wordt over het hele hoofd dunner. Minoxidil kan het kaalwordingsproces stopzetten en zorgt er in veel gevallen ook voor dat er weer nieuwe haren gaan groeien.

Hoe gebruikt u Minoxidil?

Minoxidil lotion moet dagelijks gebruikt worden op een droge hoofdhuid. Breng de vloeistof aan op de huid met behulp van de verstuiver (bij grote oppervlakken) of de depper (bij kleine oppervlakken) en volg daarbij de aanwijzingen in de bijsluiter. Was na het aanbrengen van de vloeistof direct uw handen en zorg ervoor dat de lotion niet in uw ogen, neus of mond komt. Het kan enige tijd duren voordat het effect van Minoxidil zichtbaar is. Is de situatie na 8 tot 12 maanden nog niet verbeterd, dan heeft het geen zin om dit haargroeimiddel te blijven gebruiken. Vraag in dat geval advies aan een arts. Heeft Minoxidil wel het gewenste effect, dan moet u de lotion blijven gebruiken. Als u stopt met het gebruik van Minoxidil kan de haaruitval terugkeren.

Dosering

De gebruikelijke dosering voor Minoxidil is als volgt:

 • Volwassenen: breng tweemaal daags 1 ml lotion aan op de droge hoofdhuid en strijk het product met de vingers uit over het te behandelen oppervlak. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens de behandeling met Minoxidil kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, waaronder:

 • Huidirritatie (jeuk, branderig gevoel, droogheid) op de plekken waar het product is aangebracht.
 • Toename van haaruitval in de eerste zes tot acht weken van de behandeling. Deze bijwerking verdwijnt doorgaans vanzelf;
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid.

Overleg met een arts als u veel last heeft van deze of andere bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?

Minoxidil is niet voor iedereen een geschikt haargroeimiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

 • Overgevoelig bent voor minoxidil of een van de hulpstoffen;
 • Last heeft van een geïrriteerde, ontstoken of verbrande hoofdhuid of als u lijdt aan een huidaandoening.

Gebruikt u nog andere medicatie? Overleg dan met een arts of u dit geneesmiddel kunt combineren met Minoxidil. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / Rijvaardigheid / Alcohol

Gebruik Minoxidil niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van bijwerkingen als duizeligheid. Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Minoxidil

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven