Mizollen

Mizollen

Mizollen is een antihistaminicum, een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij allergische reacties van het lichaam. De werkzame stof mizolastine zorgt ervoor dat de aanmaak van de lichaamseigen stof histamine wordt geremd. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Mizollen?

Mizollen is een antihistaminicum, een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij allergische reacties van het lichaam. De werkzame stof mizolastine zorgt ervoor dat de aanmaak van de lichaamseigen stof histamine wordt geremd. Deze stof is verantwoordelijk voor het ontstaan van de klachten die bij een allergie horen, zoals jeuk, niesbuien en rode ogen. Door histamine uit te schakelen, verdwijnen de symptomen van een allergie.

Waar wordt het voor gebruikt?

Mizollen wordt door artsen voorgeschreven bij aandoeningen als hooikoorts, huisstofmijtallergie of een allergie met andere oorzaken. Een allergie veroorzaakt onder andere jeuk en huiduitslag (netelroos), loopneus, verstopte neus, niesbuien, rode, jeukende of ontstoken ogen, kriebel in de keel.

Hoe gebruikt u Mizollen?

Mizollen is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in tabletvorm. U kunt de tablet doorslikken met wat vloeistof. In geval van bijwerkingen zoals slaperigheid, kunt u dit geneesmiddel het beste ’s avonds voor het slapen gaan innemen. U kunt dit medicijn zowel incidenteel (als u af en toe allergisch reageert) als voor langere tijd (bij chronische allergieklachten) gebruiken. Ook kan het middel preventief worden ingenomen, bijvoorbeeld bij hooikoorts of als u verwacht in contact te komen met een stof waarvoor u allergisch bent.

Dosering

Mizollen is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 30 tabletten à 10 mg. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags 1 tablet
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken.

Bijwerkingen

Het gebruik van Mizollen kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Slaperigheid, sufheid, vermoeidheid: deze klachten verdwijnen doorgaans na enkele dagen
  • Maagdarmklachten zoals buikpijn, misselijkheid, diarree. Neem Mizollen tijdens de maaltijd in om deze klachten te verminderen
  • Hoofdpijn
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Het is niet bekend welk effect Mizollen op een foetus of zuigeling heeft. Gebruik dit geneesmiddel daarom niet als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft, tenzij een arts uitdrukkelijk anders adviseert. Er zijn andere anti-allergiemedicijnen verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek die u wel veilig kunt gebruiken.

Mizollen kan uw reactievermogen en rijvaardigheid beïnvloeden. Bestuur geen voertuig of machine als u last krijgt van bijwerkingen als sufheid of duizeligheid.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid versterken. Staak of beperk daarom uw inname van alcoholische dranken zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Mizollen

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven