Muse (Alprostadil)

Muse (Alprostadil)

Muse is een methode voor de behandeling van erectiestoornissen. Muse staat voor Medicinaal Urethraal Systeem voor de Erectie. De werkzame stof is alprostadil. Deze stof produceert het lichaam zelf ook, genaamd prostaglandine E1 (PGE1). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Muse?

Muse is een methode voor de behandeling van erectiestoornissen. Muse staat voor Medicinaal Urethraal Systeem voor de Erectie. De werkzame stof is alprostadil. Deze stof produceert het lichaam zelf ook, genaamd prostaglandine E1 (PGE1). Het middel verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedstroom verbetert. Dit helpt om een goede erectie te krijgen, waardoor geslachtsgemeenschap weer mogelijk is. Voordelen van Muse zijn dat er geen naalden aan te pas komen, eenvoudiger in gebruik is dan penisinjecties en het een goed alternatief is als erectiepillen niet voldoende helpen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Muse wordt gebruikt bij impotentie. Mannen met een tekort aan PGE1 kunnen problemen hebben met het krijgen van een erectie. Er stroomt onvoldoende bloed naar de penis om stijf te worden. Door de bloedtoevoer te bevorderen is het mogelijk om een erectie te krijgen voor geslachtsgemeenschap. Muse is een goede oplossing, doordat het de bloedvaten verwijdt en het tekort aan PGE1 aanvult. De bloedstroom verbetert en er ontstaat een goede erectie die lang genoeg in stand blijft.

Hoe gebruikt u Muse?

De toediening gebeurt door middel van een inbrengbuisje, dat in de plasbuis wordt ingebracht. Na inspuiting in de penis wordt het middel opgenomen en laat het de bloedvaten in de zwellichamen ontspannen. Hierdoor kan er bloed in de penis stromen waardoor de erectie ontstaat. Alprostadil werkt binnen 5 tot 10 minuten en de werking houdt gedurende 30 tot 60 minuten aan. De inbrengbuis dient u maar één keer te gebruiken.

Dosering

Muse is verkrijgbaar bij de apotheek in 250mcg, 500mcg en 1000mcg, keuze uit 1 of 6 buisjes. De startdosering is gebruikelijk 250mcg. Geeft dit niet het gewenste effect, dan is het mogelijk de doses te verhogen. Doe dit in overleg met een arts. Gebruik niet meer dan 2 doses per dag en niet meer dan 7 doses per week.

Bijwerkingen

Als u een erectie krijgt die langer duurt dan 4 uur, neem dan direct contact op met een arts.
Mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Penis die pijnlijk aanvoelt
  • Brandend gevoel van de urinebuis
  • Hoofdpijn, duizeligheid, lage bloeddruk, klein bloeding in de urinebuis
  • Flauwvallen
  • Uitslag
Lees het gehele overzicht van mogelijke bijwerkingen in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

In een aantal gevallen is het niet verstandig om Muse te gebruiken.

  • Gebruik het niet als u allergisch bent voor alprostadil of voor andere bestanddelen van Muse.
  • Gebruikt het niet als u een ziekte aan de penis heeft of als deze een afwijkende vorm heeft.
  • Gebruik het niet als u een ontsteking heeft aan de penis of urinebuis.
Gebruik Muse tevens niet bij aandoeningen als leukemie, sikkelcelanemie, multiple myeloma, trombocytopenie en polycytemie. Bekijk de gehele lijst in de bijsluiter. Muse is niet geschikt voor vrouwen en kinderen.

Rijvaardigheid/alcohol

Muse kan duizeligheid of sufheid veroorzaken. Rij geen auto als u last heeft van deze verschijnselen. Alcohol is niet bevorderlijk voor het krijgen van een erectie. Matig het gebruik of stop met gebruik van alcohol als u Muse gebruikt.

Informatie dossiers
Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

fijn

Anton van Driel (4/5)
Utrecht, 21-10-2014

Het is fijn dat ik dit online kan bestellen. Viagra werkt bij mij om een of andere rare reden niet maar met muse gaat het prima. het inbrengen is even wennen maar het resultaat is prima! complimenten aan Dokter Online

Product review - Muse (Alprostadil)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven