MVP Muppy

MVP Muppy

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

MVP Muppy is een mondvoorplaat die helpt om duimzuigen, zuigen op een fopspeen en andere onwenselijke mondgewoontes af te leren. Het apparaatje bestaat uit een schildje, dat tussen de lippen en de tanden gedragen wordt, en een grijpring. Meer info

Laagste prijs
€ 19,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken

Wat is een MVP Muppy?

MVP Muppy is een mondvoorplaat die helpt om duimzuigen, zuigen op een fopspeen en andere onwenselijke mondgewoontes af te leren. Het apparaatje bestaat uit een schildje, dat tussen de lippen en de tanden gedragen wordt, en een grijpring. De Muppy is verkrijgbaar in verschillende varianten.

Waar wordt het product voor gebruikt?

Duimzuigen, sabbelen op een fopspeen of zuigen op de vingers is rustgevend maar zorgt er ook voor dat het kindergebit afwijkingen gaat vertonen, zoals een overbeet, een open beet, scheefstaande tanden of kaakproblemen.

Door de fopspeen of duim in te ruilen voor een Muppy, worden de verkeerde gewoontes snel afgeleerd. Dit zorgt ervoor dat de tanden weer recht kunnen groeien, waardoor de kans op een orthodontische behandeling vermindert.

De Muppy kan ook worden toegepast bij verkeerde slikgewoontes, tongpersen, zuigen op de lippen, en andere ongewenste mondgewoontes. Het apparaatje versterkt bovendien de lipspieren en stimuleert het sluiten van de lippen. Dit helpt spraakproblemen als slissen te voorkomen.

Hoe werkt de MVP Muppy?

Het schild van de Muppy zorgt ervoor dat er in de mond geen plaats meer is voor een duim, fopspeen, vingers of andere voorwerpen. Hierdoor wordt de gewoonte om op iets te zuigen of te bijten afgeleerd. De Muppy is verkrijgbaar in diverse modellen:

  • Muppy-S: standaardmodel, wordt gebruikt om duimzuigen en zuigen op een fopspeen af te leren.
  • Muppy-K: model met kapje om over de ondertanden te plaatsen waardoor de onderkaak iets naar voren wordt getrokken en het hulpmiddel niet wegglijdt.
  • Muppy-Z: model met tandenhekje, voorkomt tongpersen en zorgt ervoor dat de voortanden zich beter kunnen herpositioneren.
De meeste modellen zijn verkrijgbaar in diverse groottes (geschikt voor het melkgebit en het pas gewisseld gebit).

Hoe gebruikt u de MVP Muppy?

De Muppy is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Schuif het schild van de Muppy tussen de lippen en de tanden zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Om verkeerde mondgewoontes af te leren, moet de Muppy iedere nacht en ook regelmatig gedurende de dag (bijvoorbeeld tijdens het televisie kijken, huiswerk maken of op andere duimzuig-momenten) worden gedragen. Blijf de Muppy nog zes tot acht weken na het afleren van het zuigen op de duim of fopspeen gebruiken om een terugval te voorkomen. Spoel de Muppy na gebruik af onder stromend water en droog het apparaatje af. Bewaar de Muppy als deze niet wordt gebruikt in het Muppy opbergdoosje. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van de Muppy.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?

Gebruik de Muppy bij jonge kinderen altijd in overleg met de (tand)arts. Geef uw kind geen Muppy als het niet goed door de neus kan ademen. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin staat vermeld wanneer de Muppy niet gebruikt mag worden.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - MVP Muppy

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven