Mysimba

Mysimba

Mysimba is een afslankmiddel. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn naltrexon en bupropion. Deze geneesmiddelen beïnvloeden het beloningscentrum in de hersenen. Hierdoor vermindert de eetlust en verdwijnt ook de hunkering naar bepaalde voedingsmiddelen, zoals suiker of vet. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Mysimba?

Mysimba is een afslankmiddel. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn naltrexon en bupropion. Deze geneesmiddelen beïnvloeden het beloningscentrum in de hersenen. Hierdoor vermindert de eetlust en verdwijnt ook de hunkering naar bepaalde voedingsmiddelen, zoals suiker of vet. Mysimba maakt het eenvoudiger om een dieet te volgen waardoor het afvallen ook op langere termijn goed vol te houden is.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel is bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht (obesitas) die moeite hebben met afvallen. Artsen schrijven Mysimba voor bij een BMI van 27 punten (in combinatie met bepaalde risicofactoren, zoals een hoge bloeddruk of diabetes) of hoger. Obesitas verhoogt de kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes of een hoge bloeddruk. Afvallen vermindert dit risico aanzienlijk. Met Mysimba gaat dit gemakkelijker dan met alleen een dieet.

Hoe gebruikt u Mysimba?

Het gebruik van Mysimba wordt geleidelijk aan opgebouwd. Volg gedurende de eerste vier weken het innameschema zoals vermeld in de bijsluiter of volg de aanwijzingen van een arts. Hierna blijft de dosering in principe ongewijzigd. Slik de tablet zonder te kauwen door met wat water. Neem de tabletten niet in met een maaltijd die veel vet bevat: dit kan een epileptische aanval uitlokken. Het is belangrijk om het gebruik van Mysimba te combineren met een dieet en een aangepast bewegingspatroon. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van Mysimba.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Mysimba als volgt:

 • Volwassenen: (vanaf week vier) tweemaal daags 2 tabletten.

Gedurende de eerste vier weken volgt u het innameschema zoals vermeld in de bijsluiter. Neem nooit meer dan de voorgeschreven dosering in. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Mysimba kan soms bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 • Misselijkheid en overgeven;
 • Diarree;
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Slapeloosheid;
 • Droge mond;
 • (Verergering van) depressie, raadpleeg direct een arts als u dit merkt.

In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen van Mysimba.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Mysimba is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor naltrexon, bupropion of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Een te hoge bloeddruk heeft;
 • Epileptische aanvallen heeft of in het verleden heeft gehad;
 • Lijdt of geleden heeft aan de eetstoornis anorexia of boulimia;
 • Medicijnen van het type MAO-remmers, opioïde pijnstillers of ontwenningsmedicatie gebruikt (een arts weet om welke geneesmiddelen het gaat).

Overleg met een arts of u Mysimba veilig kunt gebruiken als u lijdt aan gezondheidsproblemen, zoals een depressie, lever- of nierafwijkingen of andere aandoeningen. Mysimba heeft een wisselwerking met een aantal medicijnen. Vermeld daarom altijd bij uw behandeling aanvraag, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen of voedingssupplementen u gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Mysimba niet als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft. Dit medicijn kan u duizelig maken. Bestuur geen voertuig als u hier last van heeft. Het plotseling stoppen met drinken van veel alcohol kan in combinatie met Mysimba een epileptische aanval uitlokken. Bovendien past alcohol niet in een caloriearm dieet. Vermijd daarom het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Mysimba

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven