Nerisone

Nerisone

Nerisone crème en zalf remmen ontstekingsreacties in de huid. De werkzame stof diflucortolon is een sterk werkzaam corticosteroïd (bijnierschorshormoon). Dit medicijn helpt tegen de jeuk en vermindert ook andere ontstekingsklachten in de huid. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Nerisone?

Nerisone crème en zalf remmen ontstekingsreacties in de huid. De werkzame stof diflucortolon is een sterk werkzaam corticosteroïd (bijnierschorshormoon). Dit medicijn helpt tegen de jeuk en vermindert ook andere ontstekingsklachten in de huid. Wilt u Nerisone online bestellen, dan kan dat bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Nerisone wordt gebruikt bij huidaandoeningen als eczeem, Seborroïsch eczeem, lichen planus en psoriasis. Deze aandoeningen gaan gepaard met ontstekingsreacties zoals jeuk, schilfering, roodheid of zwelling. Nerisone vernauwt de bloedvaatjes in de huid en heeft een ontstekingsremmend effect. De huidklachten worden daardoor snel minder.

Hoe gebruikt u Nerisone?

Bij de samenwerkende apotheken is Nerisone online verkrijgbaar als crème, zalf en vette crème. Deze producten bevatten 0,1% diflucortolon. De crème is te gebruiken op een vochtige huid. Heeft u last van een droge of zeer droge, schilferende huid, dan kunt u beter de zalf of vette crème gebruiken. Voor ernstige huidklachten is er Nerisone Forte. Deze vette crème bevat een hogere dosering diflucortolon (0,3%).

Breng het medicijn dun aan op de aangedane plekken en wrijf totdat het product is opgenomen in de huid. Laat het medicijn niet in uw ogen komen. Was direct na gebruik uw handen. Worden uw huidklachten na verloop van tijd beter, dan kunt u het product minder vaak aanbrengen.

Dosering

Nerisone en Nerisone Forte is verkrijgbaar in tubes van 15 en/of 30 gram. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen en kinderen: tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren met Nerisone (Forte). Bij vermindering van de klachten het medicijn eenmaal daags gebruiken.
Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan twee (Nerisone Forte) tot drie weken achtereen zonder advies van een arts. Nerisone Forte is niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Nerisone producten kunnen soms bijwerkingen geven, hoewel deze niet altijd optreden. De bijwerkingen kunnen onder meer bestaan uit de volgende klachten:

  • Huidirritatie (jeuk, branderig gevoel) op de behandelde plekken;
  • Rode vlekken of blaasjes op de behandelde huid.
De kans op bijwerkingen neemt toe als het medicijn langdurig of in grote hoeveelheden wordt gebruikt, of als de behandelde huid wordt afdekt met een verband of luier. Overleg met een arts als u last heeft van bijwerkingen, ook als het om klachten gaat die niet in de bijsluiter staan.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Nerisone is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet:

  • Als u overgevoelig bent voor diflucortolon of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Op open wonden, zweren of op een verdunde huid;
  • Bij huidklachten als gevolg van een virusinfectie, schimmelinfectie of bacteriële infectie (zoals rosacea, acne of waterpokken).
Gebruikt u verder nog medicijnen op de huid? Vraag aan een arts of u deze kunt combineren met Nerisone. In de bijsluiter kunt u meer lezen over de contra-indicaties.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Nerisone (Forte) crème of zalf uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Nerisone

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven