Nexium Control

Nexium Control

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Nexium Control is een zogenaamde ‘protonpompremmer’, ook wel ‘zuurremmer’ genoemd. Het bestaat onder andere uit de stof esomeprazol. Het laat de PH van het maagzuur stijgen waardoor minder irritatie van het maagslijmvlies optreedt en zorgt ervoor dat uw maag minder zuur aanmaakt. Meer info

Laagste prijs
€ 7,20
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *
Bijsluiter(s)

Wat is Nexium Control?

Nexium Control is een zogenaamde ‘protonpompremmer’, ook wel ‘zuurremmer’ genoemd. Het bestaat onder andere uit de stof esomeprazol. Het laat de PH van het maagzuur stijgen waardoor minder irritatie van het maagslijmvlies optreedt en zorgt ervoor dat uw maag minder zuur aanmaakt.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Nexium Control wordt gebruikt om refluxsymptomen te behandelen. Reflux treedt op wanneer het zuur uit de maag terugvloeit in de slokdarm, die dan ontstoken kan raken en pijnlijk kan worden. Dit kan verschillende symptomen veroorzaken zoals brandend maagzuur en zure oprispingen.

Hoe gebruikt u Nexium Control?

U kunt Nexium Control op ieder moment van de dag innemen, na de maaltijd of op een lege maag. Slik de tablet helemaal door met een flink glas water. Kauw niet op de tablet en maak de tablet niet fijn. Elke tablet Nexium Control bevat namelijk korreltjes met een beschermend laagje dat het geneesmiddel beschermt tegen afbraak door het maagzuur. Het is daarom heel belangrijk om de korreltjes niet te beschadigen.

U kunt Nexium Control ook in een glas water oplossen. Gebruik hiervoor geen koolzuurhoudend water of andere vloeistoffen. Roer goed tot de tablet uiteenvalt en het water troebel en ondoorzichtig wordt en drink het mengsel dan binnen 30 minuten op. Roer het mengsel in ieder geval altijd even door vlak voor u het opdrinkt. Om er zeker van te zijn dat u alle Nexium Control hebt ingenomen, spoel uw glas dan goed om met een beetje water en drink dit vervolgens leeg.

Dosering

Nexium Control is verkrijgbaar in tabletten van 20 mg. Het is zonder recept verkrijgbaar. De aanbevolen dosering is één tablet per dag. Neem niet meer in dan deze aanbevolen dosering, ook al voelt u geen onmiddellijke verlichting, omdat het voor vermindering van uw klachten soms nodig is Nexium Control in te nemen gedurende 2 tot 3 opeenvolgende dagen. U mag Nexium Control maximaal 2 weken achter elkaar gebruiken. Als u hierna geen vermindering van uw klachten heeft gemerkt is het raadzaam contact op te nemen met een arts.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Nexium Control bijwerkingen geven. Niet iedereen hoeft hier last van te krijgen, dit verschilt per persoon. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Hoofdpijn;
  • Problemen met uw maag of darmen: diarree, maagpijn, constipatie, winderigheid (flatulentie);
  • Misselijkheid of overgeven (braken).
Een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter van Nexium Control.

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

U mag Nexium Control niet innemen als u allergisch bent voor één van de stoffen die het bevat of voor geneesmiddelen die andere protonpompremmers bevatten (zoals pantoprazol, lanzoprazol, rabeprazol of omeprazol). De samenstelling van Nexium Control kunt u vinden in de bijsluiter.

Als u er niet zeker van bent of u allergisch bent, overleg dan eerst met uw arts of apotheek voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

U kunt het gebruik van Nexium Control tijdens de zwangerschap het beste vermijden. Ook tijdens de periode dat u borstvoeding geeft, mag u het middel niet gebruiken. Indien u Nexium Control toch wilt gebruiken tijdens uw zwangerschap, overleg dan eerst met de arts of apotheek. Het is niet waarschijnlijk dat Nexium Control invloed heeft op de rijvaardigheid. Bijwerkingen zoals duizeligheid kunnen echter soms voorkomen. Wanneer dit het geval is, kunt u beter geen voertuig besturen. Vermijd het drinken van alcohol tijdens het gebruik van Nexium Control.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Nexium Control

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven