Menu
  • Beweging
Start jouw consult

Goede voornemens? Kilo’s wegwerken

Laatste update:

Fijne feestdagen gehad? Ok, nu is de tijd van de waarheid aangekomen…en heb je je kunnen beheersen met al die feestelijke lekkernijen? En heb je ook nog tijd vrijgemaakt om te sporten of extra te bewegen? Als het antwoord ‘NEE’ is, dan is er werk aan de winkel. Het nieuwe jaar is begonnen, dus een goed moment voor een nieuwe gezonde start.

Als personal trainer vertel ik mijn cliënten altijd, dat afvallen of een gezonder(e ) leefstijl opbouwen vooral uit twee zaken bestaat: voeding en sport (beweging). Ik begeleid mijn cliënten dan ook op beide vlakken, maar zal ik me hier voornamelijk richten op sport en bewegen.

Aandachtspunten voeding

Wat voeding betreft, geef ik je nu wel een paar aandachtspunten:

  1. Probeer zoveel mogelijk jouw voeding voor de week in te plannen. Zo voorkom je impulsieve beslissingen op de dag zelf.
  2. Regelmaat: 3 keer per dag een hoofdmaaltijd en maximaal 3 keer een tussendoortje.
  3. Let wel op gezonde tussendoortjes zoals fruit, rauwkost of een rijstwafel.
  4. Drink voldoende caloriearme dranken zoals water, thee en koffie.
  5. Probeer zoveel mogelijk te variëren. Maak verantwoord eten een leuke en interessant uitdaging in plaats van een saaie opgave.
Terug naar boven