Norlevo (Levonelle)

Norlevo (Levonelle)

NorLevo is een noodanticonceptiepil (morning-afterpil) bedoeld voor eenmalig gebruik. De werkzame stof in deze pil is levonorgestrel, een hormoon dat invloed heeft op de eisprong en de samenstelling van het baarmoederslijmvlies, en op die manier een ongewenste zwangerschap alsnog voorkomt. Meer info

Kosten vanaf
€ 14,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

 • iDeal
 • Billink
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Norlevo (Levonelle) 1.5 mg 1 tabl.

€ 14,70

Wat is NorLevo?

NorLevo is een noodanticonceptiepil (morning-afterpil) bedoeld voor eenmalig gebruik. De werkzame stof in deze pil is levonorgestrel, een hormoon dat invloed heeft op de eisprong en de samenstelling van het baarmoederslijmvlies, en op die manier een ongewenste zwangerschap alsnog voorkomt. U kunt Norlevo zonder recept bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Let op: NorLevo moet zo snel mogelijk na de onbeschermde geslachtsgemeenschap worden ingenomen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Soms kan het gebeuren dat een regulier voorbehoedsmiddel niet werkt. Het condoom scheurt bijvoorbeeld, of u komt erachter dat u onlangs de pil vergeten bent in te nemen. In zulke noodgevallen kunt u na de geslachtsgemeenschap een noodanticonceptiepil innemen. Deze pil zorgt ervoor dat de eisprong geremd wordt en maakt tevens het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een bevrucht eitje. Op die manier wordt alsnog voorkomen dat u ongewenst zwanger wordt. NorLevo is uitsluitend bedoeld voor eenmalig gebruik. Deze pil is niet geschikt om als reguliere anticonceptiepil in te nemen, omdat het hormoongehalte van NorLevo daarvoor niet voldoende is.

Hoe gebruikt u NorLevo?

Het is belangrijk om NorLevo zo snel mogelijk na de onbeschermde geslachtsgemeenschap in te nemen. Slik de tablet bij voorkeur binnen 12 uur, maar uiterlijk 72 uur nadat u onveilig heeft gevreeën. Neem de tablet zonder te kauwen in met wat vloeistof. Braakt u de tablet binnen drie uur na inname uit, dan moet u nogmaals een tablet NorLevo innemen.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben NorLevo online beschikbaar in verpakkingen van 1 tablet. Neem de tablet zo snel mogelijk na onbeschermde geslachtsgemeenschap in.

Bijwerkingen

NorLevo kan bijwerkingen geven, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De klachten die u eventueel kunt ervaren, zijn onder andere:

 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Misselijkheid, overgeven, diarree, buikpijn;
 • Uitstel van menstruatie. Doe een zwangerschapstest als de menstruatie langer dan 5 dagen uitblijft;
 • Hevige menstruatie.

Raadpleeg een arts als u veel of langdurig last heeft van de bijwerkingen of als u bijwerkingen ervaart die niet in de bijsluiter staan beschreven.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

NorLevo is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze morning-afterpil niet als u:

 • Overgevoelig bent voor levonorgestrel of een van de gebruikte hulpstoffen.

Overleg met een arts of u NorLevo kunt gebruiken als u een infectie of ectopische zwangerschap in de eileider(s) heeft gehad of als u aan andere gezondheidsproblemen lijdt. NorLevo heeft een wisselwerking met bepaalde andere medicijnen. Een arts weet om welke combinaties het gaat; breng hem of haar daarom altijd op de hoogte van uw medicijngebruik. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

NorLevo beëindigt bestaande een zwangerschap niet. Neem NorLevo niet in als u zwanger bent, en gebruik dit middel alleen op advies van een arts als u borstvoeding geeft. Er gelden voor dit geneesmiddel geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Aanvullende informatie

De morning after pil Norlevo is een noodoplossing. Gebruik het niet als normale anticonceptie, ook niet als u maar heel weinig gemeenschap heeft. Bedenk verder dat Norlevo u niet kan beschermen tegen geslachtsziektes (SOA). Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Snel in huis

Linda 4/5
Goes, 27-11-2014

Tablet besteld om toch wat achter de hand te hebben. Ondanks de melding dat er niet gegarandeerd wordt dat er binnen 24 uur geleverd kan worden de tabletten na 2 dagen in huis. Nette en discrete oplossing, voor mij ideaal!

Product review - Norlevo

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven