Normacol

Normacol

Normacol is een laxeermiddel dat valt onder de groep bulkvormers. Deze medicijnen vergroten de darminhoud door water aan te trekken. Hierdoor neemt de darmperistaltiek toe en kan de ontlasting het lichaam sneller verlaten. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Normacol?

Normacol is een laxeermiddel dat valt onder de groep bulkvormers. Deze medicijnen vergroten de darminhoud door water aan te trekken. Hierdoor neemt de darmperistaltiek toe en kan de ontlasting het lichaam sneller verlaten. De werkzame stof in dit geneesmiddel is sterculiagom: fijngemalen vezels en gedroogd slijm van een exotische boom.
Normacol is ook verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in de variant ‘Normacol Plus’. Dit product bevat naast sterculiagom ook frangula, een stof die de zenuwen in darmwand prikkelt waardoor de darmen vaker en krachtiger samentrekken. Normacol Plus zorgt op die manier voor een extra snelle verlichting van obstipatie.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Normacol wordt voorgeschreven bij obstipatie (ook constipatie genoemd), oftewel verstopping van de darmen. Bij deze aandoening is de ontlasting droog en hard, en komt deze moeilijk naar buiten. Omdat er op het toilet vaak te hard geperst wordt, kan obstipatie aambeien veroorzaken. Obstipatie komt vaak voor en kan diverse oorzaken hebben, waaronder:

  • Te weinig lichaamsbeweging
  • Verkeerd voedingspatroon (te weinig drinken, gebrek aan vezels in de voeding)
  • Bijwerking van bepaalde medicijnen
Normacol zorgt ervoor dat de ontlasting weer zacht en soepel wordt en daardoor sneller en makkelijker het lichaam verlaat.

Hoe gebruikt u Normacol?

Normacol bestaat uit korrels (granules) die zonder kauwen moeten worden doorgeslikt met veel water. Doe dit bij voorkeur na de maaltijd en zorg ervoor dat u zit of staat als u de granules inneemt: dit medicijn mag niet worden ingenomen terwijl u ligt. Gebruik Normacol overdag; neem dit middel niet in vlak voor het slapen gaan. Het is belangrijk om bij het gebruik van Normacol veel te drinken (2 liter per dag) om bijwerkingen als een (slok)darmafsluiting te voorkomen.

Dosering

Normacol is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in sachets en in een verpakking met losse korrels. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar als volgt:

  • Tweemaal daags 1 sachet of 1 tot 2 maatschepjes, in te nemen na de maaltijd.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt een halve dosering geadviseerd. Normacol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Lees voor het gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter. Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet gebruiken. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen

Normacol wordt over het algemeen goed verdragen maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die genoemd zijn over dit medicijn zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten, zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, winderigheid, misselijkheid. Deze klachten verdwijnen doorgaans na een aantal dagen.
In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u het geneesmiddel niet gebruiken?

Normacol is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit laxeermiddel niet indien u:

  • Allergisch bent voor sterculiagom of frangula (Normacol Plus)
  • Lijdt aan een vernauwing of afsluiting van het spijsverteringsstelsel of als u een andere ernstige darmaandoening heeft.
In de bijsluiter leest u meer over eventuele contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Normacol kan in overleg met een arts veilig gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Er gelden bij het gebruik van Normacol geen beperkingen wat betreft deelname aan het verkeer of de inname van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Normacol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven