Novalgin

Novalgin

Novalgin is een krachtige koortswerende en ontstekingsremmende pijnstiller op basis van metamizol. Dit medicijn remt de aanmaak van prostaglandinen, lichaamseigen stoffen die verantwoordelijk zijn voor pijn, ontstekingsreacties en temperatuursverhoging in het lichaam. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Novalgin?

Novalgin is een krachtige koortswerende en ontstekingsremmende pijnstiller op basis van metamizol. Dit medicijn remt de aanmaak van prostaglandinen, lichaamseigen stoffen die verantwoordelijk zijn voor pijn, ontstekingsreacties en temperatuursverhoging in het lichaam. Hierdoor voelt u zich snel beter. U kunt Novalgin online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het benodigde recept wordt door een arts verstrekt na een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Novalgin voor bij acute pijn en hoge koorts als andere pijnstillers niet helpen of niet gebruikt kunnen worden. Het geneesmiddel helpt bijvoorbeeld tegen pijn en koorts als gevolg van:

  • Luchtweginfecties (longontsteking, middenoorontsteking, bijholteontsteking, keelontsteking);
  • Reumatoïde artritis, jicht of andere gewrichtsaandoeningen;
  • Griep.

Hoe gebruikt u Novalgin?

Novalgin is verkrijgbaar als tablet, bruistablet en in druppelvorm. Neem de tabletten zonder te kauwen in met voldoende vloeistof. De bruistabletten moeten eerst worden opgelost in een half glas water. Roer de vloeistof goed om en drink de oplossing direct op. De druppels zijn bedoeld voor gebruik bij kinderen. U kunt de druppels eventueel eerst toevoegen aan wat water of druppelen op een suikerklontje en dat in de mond laten smelten.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Novalgin online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts weet welke sterkte past bij uw klachten. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 1 tot 2 (bruis)tabletten à 500 mg per keer, eventueel na 6 tot 8 uur gevolgd door nog een dosis. Neem niet meer dan 4 gram Novalgin per etmaal.
  • Kinderen van 4 maanden tot 15 jaar: afhankelijk van het lichaamsgewicht 2 tot 31 druppels per inname. Raadpleeg het doseringsschema in de bijsluiter of volg het advies van een arts.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

De bijwerkingen die heel soms op kunnen treden bij het gebruik van Novalgin zijn onder andere:

  • Het rood kleuren van de urine. Dit is een onschuldig verschijnsel en verdwijnt als u stopt met het gebruik van het medicijn;
  • Maagdarmklachten;
  • Huiduitslag door overgevoeligheid.
Heeft u veel last van deze of andere bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter vindt u een compleet overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Novalgin is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor metamizol, andere pijnstillers op basis van pyrazolderivaten of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een lever- of nierafwijking, lage bloeddruk of bloedziekte.
Overleg met een arts over het gebruik van Novalgin als u andere gezondheidsproblemen heeft. Gebruikt u verder nog medicijnen, vermeld dit dan bij uw online consult. Novalgin heeft namelijk een wisselwerking met sommige geneesmiddelen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Het gebruik van Novalgin wordt afgeraden als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Bij hoge doseringen kan Novalgin bijwerkingen veroorzaken die het reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Matig of staak het gebruik van sterke drank zolang u Novalgin gebruikt. Alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn versterken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Novalgin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven