Nuvaring

Nuvaring

Nuvaring is een anticonceptiemiddel. De flexibele ring wordt in de vagina geplaatst, waar het continu een kleine hoeveelheid etonogestrel en ethinylestradiol afgeeft. De combinatie van deze oestrogeen- en progestageenhormonen zorgt ervoor dat het ontstaan van een zwangerschap voorkomen wordt. Meer info

Kosten product + consult + servicekosten va € 84,50

Belangrijk! Wij bieden zelf geen producten aan, maar bieden de mogelijkheid een behandeling aan te vragen (eventueel met medicijnen).

Mocht u een behandeling met bepaalde medicijnen wensen, dan kunt u die medicijnen bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Bijsluiter(s)

Wat is een Nuvaring?

Nuvaring is een anticonceptiemiddel. De flexibele ring wordt in de vagina geplaatst, waar het continu een kleine hoeveelheid etonogestrel en ethinylestradiol afgeeft. De combinatie van deze oestrogeen- en progestageenhormonen zorgt ervoor dat het ontstaan van een zwangerschap voorkomen wordt. U kunt de Nuvaring bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

De Nuvaring is bij correct gebruik een betrouwbaar voorbehoedsmiddel. De werkzame stoffen in de Nuvaring remmen de eisprong en het vrijkomen van een eitje tijdens de cyclus. Tegelijkertijd verandert Nuvaring de structuur van het baarmoederslijmvlies en de slijmprop in de baarmoedermond. Hierdoor kunnen zaadcellen moeilijker doordringen tot de baarmoeder en kan een eventueel bevrucht eitje zich niet hechten. De Nuvaring hoeft maar eenmaal per maand te worden ingebracht en is onder andere geschikt voor vrouwen die geen anticonceptiepil willen of mogen slikken.

Hoe gebruikt u de Nuvaring?

Breng de flexibele ring in de vagina volgens de aanwijzingen in de bijsluiter. Na drie weken verwijdert u de ring en volgt er een stopweek. Tijdens deze week komt er een onttrekkingsbloeding op gang. Na zeven dagen brengt u een nieuwe ring in, die u weer drie weken laat zitten. U kunt de ring gewoon blijven dragen tijdens geslachtsgemeenschap of het gebruik van tampons. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin staat onder andere vermeld hoe u met Nuvaring uw menstruatie kunt uitstellen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van de Nuvaring is als volgt:

 • Volwassen vrouwen: eenmaal per 4 weken een nieuwe ring inbrengen. De ring na drie weken verwijderen, waarna een stopweek volgt.

Meisjes jonger dan 18 jaar mogen de Nuvaring alleen op advies van een arts gebruiken.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van de Nuvaring kunt u bijwerkingen ervaren, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. Mogelijke bijwerkingen van Nuvaring zijn onder andere:

 • Tussentijdse doorbraakbloedingen;
 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, diarree;
 • Pijnlijke of gespannen borsten;
 • Hoofdpijn/migraine.

De meeste bijwerkingen verdwijnen na verloop van tijd. Heeft u veel last van de klachten of blijven ze lang aanhouden, neem dan contact op met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin staat ook uitgebreide informatie over zeldzame maar ernstige bijwerkingen zoals trombose.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

De Nuvaring is niet voor iedereen een geschikt anticonceptiemiddel. Gebruik dit voorbehoedsmiddel niet als u:

 • Overgevoelig bent voor etonogestrel, ethinylestradiol of voor een van de overige bestanddelen van de ring;
 • Lijdt of geleden heeft aan trombose of een embolie, of als u een grotere kans hierop heeft;
 • Lijdt aan een bloedstollingsstoornis of migraine met een aura;
 • Een ernstige leveraandoening, hartaanval of beroerte heeft (gehad);
 • Lijdt of geleden heeft aan borstkanker of kanker aan de geslachtsorganen;
 • Last heeft van onverklaarde vaginale bloedingen.

In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties en overige waarschuwingen. Breng altijd een arts op de hoogte van uw medicijngebruik: Nuvaring kan een wisselwerking hebben met deze geneesmiddelen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik de Nuvaring niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. De Nuvaring heeft geen invloed op uw rijvaardigheid. Er geldt geen beperking voor het gebruik van alcohol.