Nuvaring

Nuvaring bijwerkingenDe Nuvaring is een vorm van anticonceptie . De meeste mensen die de Nuvaring gebruiken zijn er erg tevreden over. Het niet elke dag hoeven denken aan het innemen van een anticonceptiepil is voor velen een belangrijk voordeel. De Nuvaring kan enkele bijwerkingen geven. Toch hebben veel gebruikers weinig last van deze bijwerkingen. Lees hier meer over mogelijke Nuvaring bijwerkingen.

Als er bijwerkingen ontstaan, zijn dit vaak buikpijn, misselijkheid en hoofdpijn. U kunt last krijgen van gevoelige borsten, afscheiding, gewichtstoename en puistjes. Bijwerkingen die minder vaak voorkomen zijn diarree, vermoeidheid, jeuk, verhoogde bloeddruk en vochtophoping.

Komt trombose voor in uw directe familie of moet u een operatie ondergaan en mag u enige tijd niet lopen? Meld dit in aan een samenwerkende arts tijdens het arts consult. Nuvaring is een gecombineerd hormonaal voorbehoedmiddel en gebruik hiervan kan de kans op trombose iets verhogen. Lees meer in de Nuvaring bijsluiter.

Wanneer u allergisch bent voor één van de bestanddelen die Nuvaring bevat, is het een logisch gevolg dat uw lichaam hier op reageert. Uw gezicht, tong en keel kunnen opzwellen of u kunt last krijgen van ademhalingsproblemen. Is dit het geval, verwijder dan direct de ring en ga naar uw eigen huisarts. De arts zal u helpen om deze verschijnselen weg te nemen.

U kunt het complete overzicht van bijwerkingen vinden in de bijsluiter.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.