Nuvaring

Veelgestelde vragen over de Nuvaring


De Nuvaring brengt veel vragen met zich mee. In dit informatiedossier worden deze vragen beantwoord.

Hoe ziet de Nuvaring eruit?

De Nuvaring is een buigzame, doorzichtige, kleurloze tot bijna kleurloze ring. De ring heeft een diameter van 54 millimeter.

De Nuvaring wordt verpakt in een hersluitbaar sachet, dat gemaakt is van aluminiumfolie. De sachets zitten in een kartonnen doosje, waar ook de bijsluiter in is te vinden. Een doosje bevat 3 ringen.
De kleur van de ringen kan een beetje variëren van kleurloos tot bijna kleurloos. Zo kan het uiterlijk van de ring soms wat matter zijn dan anders.

In de Nuvaring zit een lasnaad. Doorgaans is deze naad transparanter dan de rest van de ring. Soms kan de naad een klein knikje hebben. Dit heeft echter geen enkel effect op de werking of betrouwbaarheid van de ring.

Helpt de Nuvaring tegen acne?

De Nuvaring bevat het progestageen hormoon etonogestrel. Dit hormoon heeft een anti-androgene werking. Dit houdt in dat de Nuvaring mogelijke klachten van een acnehuid kan verminderen.

Volgens mij is mijn Nuvaring gezakt, wat moet ik nu doen?

De Nuvaring zit het fijnst wanneer deze hoog in de vagina wordt geplaatst. De Nuvaring kan echter gaan zakken. Dit probleem ervaren veel vrouwen in de beginperiode. U kunt in dit geval proberen om de ring voorzichtig met uw vinger wat verder in uw vagina te duwen. Meestal blijft de Nuvaring dan goed zitten. Helpt dit niet? Neem dan contact op met uw eigen huisarts. Lees meer over het gebruik van de Nuvaring.

Moet ik in de ringperiode voelen of de ring nog goed zit?

De Nuvaring moet zo hoog mogelijk in de vagina worden ingebracht. Daarna hoeft u er in principe drie weken niet aan te denken. Echter, vinden veel vrouwen, vooral in het begin, het fijn om even te voelen of de ring nog goed zit. Dit mag ten alle tijden.

Kan ik met de Nuvaring nog gewoon zwemmen, naar de sauna of in bad?

Ja, de Nuvaring heeft hier geen enkele invloed op. U kunt gewoon in bad, naar het zwembad of naar de sauna. U of anderen zullen niets van de Nuvaring merken.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.