Nystatine

Welkom op de Nystatine informatie paginaNystatine is sinds 1954 internationaal op de markt en speciaal ontwikkeld voor de behandeling van vaginale schimmelinfectie. Voor toepassing in de vagina is het op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Met de crème zorgt u ervoor dat de vaginale schimmelinfectie snel verdwijnt.

Nystatine is ook verkrijgbaar in drank, zalf en crème vorm voor op de huid. Onderstaande informatie gaat alleen over de vaginale toepassing.

Wat doet dit middel en waarbij wordt het gebruikt?

Nystatine is een antischimmelmiddel (glutenvrij). Artsen schrijven het voor bij vaginale schimmelinfectie en vaginale gist infectie van de vagina.

Vaginale schimmelinfectie en vaginale gist infectie van de vagina verschijnselen

Door een verstoord evenwicht tussen bacteriën, schimmels en gisten in de vagina kunnen bepaalde schimmel- en gistsoorten beter groeien ten koste van andere. Er ontstaat een vaginale schimmelinfectie, die ook wel Candida-infectie wordt genoemd. U kunt dat merken aan een toename van de afscheiding en jeuk van de vagina en de schaamlippen.

Werking

Nystatine bestrijdt de vaginale schimmelinfectie, zoals de vaginale infectie van de vagina met Candida albicans. Het beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor deze afsterft.

De schimmeldodende werking begint direct na het inbrengen. Na enkele dagen merkt u dat de jeuk en afscheiding verdwijnen.

U kunt het medicijn bestellen bij apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.