Omacor

Omacor

Het medicijn Omacor bestaat uit capsules die gevuld zijn met olie. Deze olie is rijk aan omega 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren verminderen het vetgehalte in het bloed en helpen zo hart- en vaatziekten te voorkomen. Meer info

Kosten product + consult + servicekosten va € 66,20

Belangrijk! Wij bieden zelf geen producten aan, maar bieden de mogelijkheid een behandeling aan te vragen (eventueel met medicijnen).

Mocht u een behandeling met bepaalde medicijnen wensen, dan kunt u die medicijnen bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Bijsluiter(s)

Wat is Omacor?

Het medicijn Omacor bestaat uit capsules die gevuld zijn met olie. Deze olie is rijk aan omega 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren verminderen het vetgehalte in het bloed en helpen zo hart- en vaatziekten te voorkomen.

Waarvoor wordt Omacor gebruikt?

Artsen schrijven Omacor voor bij een te hoog cholesterolgehalte in het bloed. Vaak wordt dit middel gebruikt in combinatie met een ander cholesterolverlagend middel. Omacor kan ook als aanvullende behandeling worden voorgeschreven na een hartinfarct.

Hoe gebruikt u Omacor?

U kunt Omacor het beste innemen tijdens de maaltijd. Slik de capsule in zijn geheel door met wat vloeistof.

Dosering

Omacor is verkrijgbaar in verpakkingen van 28 en 100 capsules. Bij een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed is de gebruikelijke dosering 2 capsules per dag. De aanbevolen dosering na een hartinfarct is 1 capsule per dag. Volg in alle gevallen het advies van uw arts. Een gemiste dosis kan worden ingehaald, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Bijwerkingen

Bij gebruik van Omacor kunt u last krijgen van zure oprispingen. U voorkomt dit grotendeels door het medicijn tijdens de maaltijd in te nemen. Andere gemelde bijwerkingen zijn: misselijkheid, buikpijn, diarree, huiduitslag, duizeligheid, hoofdpijn, acne. Raadpleeg uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen, of als u bijwerkingen ervaart die niet in de bijsluiter worden genoemd.

Zwangerschap/borstvoeding

Er is niet genoeg bekend over de effecten van Omacor op ongeboren baby's en zuigelingen. Het gebruik van Omacor wordt daarom afgeraden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Volg hierbij echter altijd het advies van uw arts.

Rijvaardigheid

Omacor heeft geen invloed op rijvaardigheid of het werken met machines/apparaten.

Gebruik van alcohol

Alcohol heeft geen invloed op de werking van Omacor. U kunt tijdens het gebruik van dit medicijn alles eten en drinken. Houd echter wel rekening met uw cholesterolverlagende dieet.