Optilast (Allergodil)

Optilast (Allergodil)

Optilast (Allergodil) oogdruppels bevatten de werkzame stof azelastine. Azelastine valt onder de geneesmiddelengroep antihistaminica: medicatie die allergische reacties van het lichaam tegengaat. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Optilast (Allergodil)?

Optilast (Allergodil) oogdruppels bevatten de werkzame stof azelastine. Azelastine valt onder de geneesmiddelengroep antihistaminica: medicatie die allergische reacties van het lichaam tegengaat.

Waarvoor wordt Optilast (Allergodil) gebruikt?

Optilast (Allergodil) oogdruppels worden gebruikt bij oogklachten als gevolg van een allergische reactie. De patiënt heeft hierbij last van rode, pijnlijke en/of tranende ogen en jeuk in de ogen, vaak in combinatie met neusklachten zoals een verstopte neus, loopneus en niesbuien. Deze symptomen worden meestal veroorzaakt door hooikoorts of overgevoeligheid voor huisstofmijt, huisdieren of schimmels. Optilast (Allergodil) vermindert de reactie van het oog op de prikkelende stof, zodat de oogklachten snel afnemen.

Hoe gebruikt u Optilast (Allergodil)?

Gebruik Optilast (Allergodil) op vaste tijdstippen. Om de oogdruppels steriel te houden, is het belangrijk dat u voor het gebruik uw handen wast en contact tussen de tuit van het flesje en uw ogen vermijdt. Lees de bijsluiter voor meer informatie over het toedienen van oogdruppels.

Optilast (Allergodil) kan zachte contactlenzen verkleuren. Verwijder daarom uw lenzen voordat u uw ogen druppelt en wacht daarna minstens 15 minuten voordat u ze weer inzet.

Optilast (Allergodil) oogdruppels zijn na het openen nog 1 maand houdbaar.

Let op: Optilast (Allergodil) mag niet langer dan 6 weken achtereen gebruikt worden.

Dosering

Optilast (Allergodil) oogdruppels bevatten 0,5 mg azelastine per ml. Een arts zal aangeven hoe vaak u moet druppelen en hoeveel oogdruppels u per keer moet toedienen. De algemene richtlijnen voor dosering zijn voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: elke ochtend en avond 1 druppel per oog. Gebruik de oogdruppels niet langer dan 6 weken achter elkaar, tenzij een arts anders adviseert.

Als u een dosis vergeten bent, kunt u deze inhalen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Optilast (Allergodil) kunt u last krijgen van onder andere de volgende bijwerkingen:

  • Irritatie van het oog (jeuk, branderig gevoel, wazig zicht) vlak na het inbrengen van de druppels. Deze klachten zijn tijdelijk en nemen snel af
  • Bittere smaak. Dit komt doordat een deel van de oogdruppels via het traanbuisje in de keelholte terechtkomt. Neem eventueel een slokje water om de smaak weg te spoelen
  • Zeer zelden: overgevoeligheidsreacties (huiduitslag, jeuk).
Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding

Het is niet bekend of Optilast (Allergodil) de gezondheid van een (ongeboren) baby schaadt. Gebruik Optilast (Allergodil) daarom niet als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Optilast (Allergodil)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven