Orlistat 60 mg

Orlistat 60 mg

Orlistat 60 mg helpt bij het afvallen. De werkzame stof orlistat is actief in de darmen. Het zorgt ervoor dat een deel van het vet uit de voeding niet opgenomen kan worden. Hierdoor krijgt u minder calorieën binnen. Meer info

Kosten vanaf
€ 95,70 (incl. btw)
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Orlistat (generiek) 60 mg 84 caps. + Consult + Service fee

€ 95,70
Bijsluiter(s)

Wat is Orlistat 60 mg?

Orlistat 60 mg helpt bij het afvallen. De werkzame stof orlistat is actief in de darmen. Het zorgt ervoor dat een deel van het vet uit de voeding niet opgenomen kan worden. Hierdoor krijgt u minder calorieën binnen. Dit afslankmiddel is zonder recept te koop bij uw eigen apotheek. Het is ook mogelijk om aan Dokteronline.com de opdracht te geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij.

Waar wordt het product voor gebruikt?

Orlistat 60 mg is uitsluitend bedoeld voor mensen die last hebben van veel overgewicht. Het gaat dan om een BMI van 28 punten of hoger. Overgewicht verhoogt het risico op verschillende aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes. Afslanken helpt dit risico te verminderen.

Hoe gebruikt en doseert u Orlistat 60 mg?

Zorg ervoor dat u tijdens de behandeling met Orlistat 60 mg een aangepast eetpatroon volgt. Probeer kleinere porties en minder calorierijk te eten. Het is niet de bedoeling dat u vetvrij eet. Dit medicijn werkt alleen als er wat vet in de maaltijd zit. Eet niet teveel vet; u kunt dan last krijgen van bijwerkingen. Als u naast het aangepaste eetpatroon ook meer gaat bewegen, gaat het afvallen nog sneller. Bent u na 12 weken nog niet afgevallen? Overleg dan met een arts. De algemene richtlijnen voor de dosering van Orlistat 60 mg zijn als volgt:

 • Volwassenen met een BMI vanaf 28 punten: driemaal daags 1 capsule innemen bij de maaltijd. Slik de capsule in zijn geheel door met een half glas water.

Neem geen capsule in als u een maaltijd overslaat. Gebruik Orlistat 60 mg niet langer dan 6 maanden achtereen. Houdt u aan de aanbevolen dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens de behandeling met Orlistat 60 mg kunt u last krijgen van bijwerkingen. Het gaat dan vooral om klachten als:

 • Vettige ontlasting of diarree. Dit kunt u grotendeels voorkomen door minder vet te eten;
 • Winderigheid en/of buikpijn;
 • Ontlasting-incontinentie;
 • Angst.

Heeft u veel last van de bijwerkingen of krijgt u last van klachten die niet in de bijsluiter staan vermeld, raadpleeg dan een arts.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?

Gebruik Orlistat 60 mg niet als u:

 • Overgevoelig bent voor een van de ingrediënten (zie bijsluiter);
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Een BMI-waarde heeft die lager is dan 28;
 • Jonger bent dan 18 jaar;
 • Bloedverdunners of ciclosporine gebruikt;
 • Lijdt aan cholestase of het malabsorptiesyndroom.

Overleg met een arts of u Orlistat 60 mg kunt gebruiken als u andere medicijnen gebruikt of wanneer u last heeft van andere gezondheidsproblemen.