Ovulatie Test

Wanneer de ovulatie (eisprong) plaatsvindt komt er een eicel vrij uit één van de eierstokken. Dit proces vindt 1 keer in het midden van de menstuatiecyclus plaats. Via de eileider wordt deze eicel naar de baarmoeder (oftewel de uterus) getransporteerd. Meer info

Kosten vanaf
€ 12,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

  • iDeal
  • Billink
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *
Product informatie

Wanneer de ovulatie (eisprong) plaatsvindt komt er een eicel vrij uit één van de eierstokken. Dit proces vindt 1 keer in het midden van de menstuatiecyclus plaats. Via de eileider wordt deze eicel naar de baarmoeder (oftewel de uterus) getransporteerd. Zaadcellen blijven meerdere dagen in het lichaam van de vrouw leven, hierdoor is het niet noodzakelijk om op de dag van de ovulatie geslachtsgemeenschap te hebben. Het Luteïniserend Hormoon (LH) veroorzaakt de ovulatie. Het gehalte van het hormoon in het bloed en urine is tijdens het grootste gedeelte van de cyclus zeer laag. De aanwezigheid stijgt net voor de ovulatie (LH Piek), hierdoor kunt u de aanwezigheid van dit hormoon zelf meten in de urine. Normaal gesproken vindt de ovulatie binnen 24 tot 48 uur na deze LH piek plaats. De dagen na de eisprong heeft u de meeste kans op een zwangerschap.

Werking van de ovulatie test:

Na 5 minuten kunt u het resultaat al aflezen. Door de aanwezigheid van anti-lichamen in deze test vindt er een reactie plaats. Het Luteïniserend Hormoon reageert op deze anti-lichamen door een verkleuring op de teststrip aan te geven. Na het aanbrengen van de urine op de teststrip zal in het venster van het testplaatje één (controlelijn) of twee sterk gekleurde lijnen (controlelijn en testlijn die minstens even sterk gekleurd is) ontstaan. Twee lijnen betekent dat er een toename van het ovulatiehormoon is en indien de testlijn sterker gekleurd is dan de controlelijn geeft dit aan dat de eisprong binnen 24 à 48 uur zal gebeuren. De controlelijn geeft aan dat de test goed is uitgevoerd.

Het pakket bevat:

* 5 Complete ovulatie midstream testen

* 1 Bijsluiter

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ovulatie Test

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven