Paracodine

Paracodine

Paracodine is een hoeststillend medicijn. De werkzame stof dihydrocodeïne vermindert hoestprikkels, waardoor u minder hoeft te hoesten. U heeft een recept van een arts nodig om dit geneesmiddel bij een apotheek te bestellen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Paracodine is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van hoesten.

Wat is Paracodine?

Paracodine is een hoeststillend medicijn. De werkzame stof dihydrocodeïne vermindert hoestprikkels, waardoor u minder hoeft te hoesten. U heeft een recept van een arts nodig om dit geneesmiddel bij een apotheek te bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Paracodine voor bij een aanhoudende kriebelhoest (droge hoest). Bij een kriebelhoest zijn de luchtwegen geïrriteerd zonder dat er sprake is van slijm in de longen, bijvoorbeeld als gevolg van een verkoudheid. Paracodine onderbreekt de hoestprikkel, waardoor het hoesten vermindert en de luchtwegen zich sneller kunnen herstellen.

Hoe gebruikt u Paracodine?

Paracodine is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als tablet en als siroop. De tabletten slikt u zonder te kauwen door met wat vloeistof. De siroop is geschikt voor kinderen of voor mensen die geen tablet kunnen of willen slikken. U kunt Paracodine met of zonder voedsel innemen. De werkzame stof dihydrocodeïne kan bij langdurig gebruik een verslavende werking hebben. Gebruik dit geneesmiddel daarom niet langer dan vijf dagen achtereen zonder overleg met een arts. Neem Paracodine bij voorkeur in voordat u naar bed gaat. U heeft dan ’s nachts minder last van het hoesten en u kunt beter slapen.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Paracodine als volgt:

 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: één- tot driemaal daags 1 tablet à 10 mg, of één- tot driemaal daags 5 tot 10 ml siroop.
 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: één- tot driemaal daags 2,5 tot 5 ml siroop.
Paracodine is niet bedoeld voor kinderen jonger dan 6 jaar. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Net als bij andere medicijnen, kan het gebruik van Paracodine bijwerkingen geven. U kunt dan last krijgen van klachten als:

 • Slaperigheid, sufheid;
 • Duizeligheid;
 • Hoofdpijn;
 • Misselijkheid, overgeven;
 • Verstopping (obstipatie).
Heeft u veel last van deze of andere klachten, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Paracodine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor dihydrocodeïne of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Last heeft van hoesten in combinatie met slijm in de longen (Paracodine is alleen bedoeld voor de behandeling van een droge hoest);
 • Lijdt aan chronische obstipatie;
 • Een aandoening heeft waarbij de ademhaling niet onderdrukt mag worden.
Lijdt u aan een lever- of nieraandoening of heeft u andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel. Vermeld bij uw bestelling bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, altijd welke medicijnen u verder nog gebruikt: deze kunnen een wisselwerking hebben met Paracodine.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Paracodine niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Dit medicijn kan u slaperig of duizelig maken en daarmee uw reactievermogen verminderen. Houd hier rekening mee als u wilt autorijden en neem geen deel aan het verkeer als u niet alert bent.

Alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn verergeren of uitlokken. Matig of staak uw inname van sterke drank zolang u Paracodine gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Paracodine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven