Perinal

Perinal

Perinal bevat de werkzame ingrediënten hydrocortison en lidocaïne. Hydrocortison, een geneesmiddel uit de groep corticosteroïden, is een ontstekingsremmer. Het zorgt ervoor dat symptomen als zwelling en roodheid van de huid afnemen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Perinal?

Perinal bevat de werkzame ingrediënten hydrocortison en lidocaïne. Hydrocortison, een geneesmiddel uit de groep corticosteroïden, is een ontstekingsremmer. Het zorgt ervoor dat symptomen als zwelling en roodheid van de huid afnemen. Lidocaïne is een medicijn dat de huid plaatselijk verdooft. Dankzij de combinatie van deze stoffen werkt Perinal Spray pijn- en jeukstillend bij aambeien en andere anale ongemakken.

Waar wordt het voor gebruikt?

Perinal wordt voorgeschreven bij aambeien en andere huidirritatie in het gebied rond de anus, zoals kloofjes of scheurtjes. Aambeien komen vaak voor en kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. De aandoening ontstaat vaak door te hard persen tijdens de ontlasting. Aambeien kunnen echter ook het gevolg zijn van een zwangerschap of een bevalling. Klachten die gemeld worden bij aambeien zijn jeuk en pijn in of rond de anus, en soms helderrood bloed bij de ontlasting. De ontstekingsremmende en pijnstillende bestanddelen van Perinal versnellen de genezing en verminderen de klachten.

Hoe gebruikt u Perinal?

U kunt Perinal Spray eenvoudig op de aangedane plekken aanbrengen met de verstuiver. Het maakt hierbij niet uit of u de flacon schuin of ondersteboven houdt. In de bijsluiter leest u hoe u meer over het gebruik van dit product. Perinal is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met uw ogen, neus en mond. Was na het aanbrengen van de spray uw handen en plaats de dop op de verstuiver.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Een- tot driemaal daags 1 verstuiving aanbrengen op de aangedane plekken.

Gebruik Perinal niet langer dan een week. Raadpleeg een arts als er na zeven dagen nog geen verbetering is opgetreden. Perinal is niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar.

Bijwerkingen

Perinal kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Tintelend gevoel, vlak na het aanbrengen. Dit verdwijnt na korte tijd;
  • Huiduitslag door overgevoeligheid voor hydrocortison, lidocaïne of een van de overige bestanddelen.

Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Perinal mag uitsluitend in overleg met een arts worden gebruikt tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Perinal heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer en mag alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Perinal

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven