Pramipexol

Pramipexol

Pramipexol (werkzame stof: pramipexol) is een zogenaamde dopamine-agonist: een medicijn dat de dopaminereceptoren in de hersenen stimuleert. Dit heeft onder andere een positief effect op de aansturing van de spieren. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Pramipexol?

Pramipexol (werkzame stof: pramipexol) is een zogenaamde dopamine-agonist: een medicijn dat de dopaminereceptoren in de hersenen stimuleert. Dit heeft onder andere een positief effect op de aansturing van de spieren. Klachten die kenmerkend zijn voor het Restless Legs Syndroom (rusteloze benen) en de ziekte van Parkinson kunnen daardoor verminderen. Wilt u Pramipexol online bestellen, dan kunt u daarvoor terecht bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel wordt onder andere voorgeschreven bij het Restless Legs Syndroom, oftewel rusteloze benen. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een jeukend, tintelend of pijnlijk gevoel in de benen, en dan met name in de kuiten. Door de benen te bewegen, verdwijnen de klachten. Dit kan de nachtrust behoorlijk verstoren: omdat u steeds uw benen moet bewegen, valt u moeilijk in slaap.
Pramipexol vermindert de klachten, zodat u beter kunt slapen. Artsen schrijven Pramipexol ook vaak voor bij de ziekte van Parkinson, soms in combinatie met een ander geneesmiddel.

Hoe gebruikt u Pramipexol?

Als u dit geneesmiddel gebruikt tegen Restless Legs Syndroom, moet u de tablet iedere avond innemen. Doe dit ongeveer 2 tot 3 uur voordat u gaat slapen. Slik de tablet zonder te kauwen door met wat water. Meestal wordt het gebruik van Pramipexol langzaam opgebouwd. De startdosering zal door een arts om de paar dagen worden verhoogd totdat de juiste onderhoudsdosering is bereikt. Wilt u stoppen met het gebruik van dit medicijn, doe dat dan niet in een keer, maar bouw het langzaam af. Zo voorkomt u een verergering van de klachten.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Pramipexol online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. De gebruikelijke startdosering bij Restless Legs Syndroom is als volgt:

  • Volwassenen: tijdens de eerste week eenmaal daags 1 tablet à 0,088 mg ‘s avonds innemen. Volg hierna het doseringsschema zoals geadviseerd door een arts.
Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geldt een andere dosering. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan Pramipexol bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen waar u eventueel mee te maken kunt krijgen, zijn onder andere:

  • Misselijkheid, overgeven;
  • Slaapstoornissen (slaperigheid, of juist slapeloosheid, abnormale dromen);
  • Hoofdpijn;
  • Verstopping;
  • Ongecontroleerde spierbewegingen.
Een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter. Heeft u veel last van de bijwerkingen, overleg dan met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Pramipexol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor pramipexol of een van de gebruikte hulpstoffen.
Heeft u een nieraandoening, een hart- of vaatziekte of andere gezondheidsklachten, overleg dan met een arts of u dit geneesmiddel mag gebruiken. Gebruikt u verder nog medicijnen? Meld dit dan aan een arts. Sommige medicijnen hebben een wisselwerking met Pramipexol.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Pramipexol is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

De bijwerkingen van dit medicijn kunnen uw rijvaardigheid beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u niet alert kunt reageren.

Wees voorzichtig met alcohol. Staak of matig uw inname van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Pramipexol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven