Pravastatine

Pravastatine

Pravastatine is een cholesterolverlagend middel. De werkzame stof pravastatine zorgt ervoor dat de lever minder cholesterol aanmaakt. Door het lagere cholesterolgehalte in het bloed neemt het risico op hart- en vaatziekten af. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Pravastatine?

Pravastatine is een cholesterolverlagend middel. De werkzame stof pravastatine zorgt ervoor dat de lever minder cholesterol aanmaakt. Door het lagere cholesterolgehalte in het bloed neemt het risico op hart- en vaatziekten af.

Waarvoor wordt Pravastatine gebruikt?

Pravastatine wordt gebruikt bij een te hoog cholesterolgehalte in het bloed. Patiënten die om een andere reden een verhoogd risico lopen om hart- en vaatziekten te ontwikkelen, krijgen dit middel soms preventief voorgeschreven.

Hoe gebruikt u Pravastatine?

U kunt Pravastatine het beste ’s avonds innemen. Omdat cholesterol ’s nachts wordt aangemaakt, kan het medicijn op die manier optimaal zijn werk doen.

Een vergeten dosis kan uiterlijk 16 uur later worden ingenomen. Na die tijd kunt u de vergeten dosis beter overslaan.

Dosering

Pravastatine is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in tabletten van 10, 20 en 40 mg. Vraag uw arts welke sterkte u het beste kunt gebruiken. De gangbare dosering is 1 tablet per etmaal, tenzij een arts anders voorschrijft.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Pravastatine kunt u last krijgen van bijwerkingen. Zelden treden spierklachten op (onverklaarbare spierpijn, spierkramp of gewrichtspijn). Dit kan duiden op een ernstige bijwerking. Overleg in dit geval met uw arts.

Stop direct met het gebruik van Pravastatine als u bijwerkingen ervaart die wijzen op een ernstige allergische reactie (zwelling van gezicht en mond, huiduitslag). Waarschuw in dit geval onmiddellijk een arts.

Kijk voor een volledig overzicht van eventuele bijwerkingen in de bijsluiter.

Alcohol en Pravastatine

Alcohol kan in combinatie met Pravastatine uw lever teveel belasten. Wees daarom voorzichtig met het gebruik van alcoholische dranken.

Rijvaardigheid

Pravastatine kan in het begin duizeligheid veroorzaken. Bij het voortzetten van de behandeling verdwijnt deze klacht meestal vanzelf. Deelname aan verkeer is dan geen probleem meer.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Pravastatine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven