Premique

Premique

Premique is een hormoonpreparaat. Dit geneesmiddel wordt gebruikt als hormoonsuppletietherapie (HST) bij vrouwen. De werkzame stoffen in Premique zijn oestradiol (een oestrogeenhormoon) en medroxyprogesteron (een progestageenhormoon). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Let op: Premique is door de fabrikant uit de handel gehaald. U vindt op deze pagina andere behandelingen uit de categorie Hormone Replacement Therapy.

Wat is Premique?

Premique is een hormoonpreparaat. Dit geneesmiddel wordt gebruikt als hormoonsuppletietherapie (HST) bij vrouwen. De werkzame stoffen in Premique zijn oestradiol (een oestrogeenhormoon) en medroxyprogesteron (een progestageenhormoon). Een tekort aan oestrogeen ontstaat tijdens de overgang, als de eierstokken steeds minder van dit hormoon aanmaken. Dit kan vervelende klachten veroorzaken. Premique vult het tekort aan hormonen aan, waardoor deze klachten verminderen of verdwijnen. U kunt dit medicijn uitsluitend met een recept bestellen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven dit medicijn voor ter behandeling van overgangsklachten, zoals:

 • Opvliegers;
 • (Nachtelijk) overmatig zweten;
 • Botontkalking;
 • Slaapproblemen;
 • Droge slijmvliezen (ogen, vagina);
 • Stemmingswisselingen.
Premique bevat een progesteronhormoon, wat de baarmoeder beschermt tegen bijwerkingen. Dit geneesmiddel wordt daarom meestal voorgeschreven aan vrouwen bij wie de baarmoeder niet is verwijderd.

Premique kan ook worden gebruikt als transgender therapie. Bij transseksuelen komt de gender identiteit niet overeen met het biologische geslacht. Door toediening van geslachtshormonen vindt er een verandering plaats in de hormoonhuishouding en dit heeft invloed op de secundaire geslachtskenmerken. De behandeling zorgt ervoor dat de secundaire geslachtskenmerken aangepast worden naar het gewenste geslacht, dat overeenkomt met de genderidentiteit.

Hoe gebruikt u Premique?

Neem de tablet Premique op een vast tijdstip in met wat water. Dat mag voor, tijdens of na de maaltijd. De tabletten zijn verpakt in een doordrukstrip met kalenderaanduiding. Als de strip leeg is, gaat u direct verder met de volgende strip. Er is geen stopweek en er komt ook geen onttrekkingsbloeding op gang. Gebruik dit medicijn niet langer dan twee jaar achtereen zonder overleg met een arts.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Premique als volgt:

 • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet innemen.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

U kunt bij het gebruik van dit geneesmiddel last krijgen van bijwerkingen, waaronder:

 • Hoofdpijn;
 • Gespannen of pijnlijke borsten;
 • Maagdarmklachten;
 • Doorbraakbloedingen, raadpleeg een arts als dit na een aantal maanden niet is afgenomen;
 • Toegenomen vaginale afscheiding.
Overleg met een arts als u veel last heeft van deze of andere bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen en over de licht verhoogde kans op aandoeningen als kanker en trombose die het gebruik van hormonen met zich kan meebrengen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Premique is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor oestradiol, medroxyprogesteron of een van de gebruikte hulpstoffen.
 • Lijdt of geleden heeft aan borstkanker, kanker in het baarmoederslijmvlies of een andere vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen;
 • Een aandoening van het baarmoederslijmvlies heeft;
 • Lijdt of geleden heeft aan trombose of aan een bepaalde bloed-, hart- of vaatziekte;
 • Een leveraandoening heeft.
Overleg met een arts of u Premique kunt gebruiken als u lijdt aan een andere aandoening of wanneer u verder nog andere medicijnen gebruikt. Lees de bijsluiter voor meer informatie over de contra-indicaties en wisselwerkingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Dit medicijn wordt meestal voorgeschreven aan vrouwen die niet meer in de vruchtbare leeftijd zijn. Geldt dit niet voor u, gebruik Premique dan niet, of uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Let op: Premique is geen anticonceptiepil! Gebruik een anticonceptiemiddel als de kans bestaat dat u nog vruchtbaar bent.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Premique

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven