Proctofoam

Proctofoam

Proctofoam is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij huidirritaties. Het product bevat twee werkzame ingrediënten: pramocaïne, een middel dat de huid verdooft, en hydrocortison, een ontstekingsremmend medicijn dat zwelling, jeuk en roodheid van de huid bestrijdt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Proctofoam?

Proctofoam is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij huidirritaties. Het product bevat twee werkzame ingrediënten: pramocaïne, een middel dat de huid verdooft, en hydrocortison, een ontstekingsremmend medicijn dat zwelling, jeuk en roodheid van de huid bestrijdt. Proctofoam combineert deze stoffen in een handige foam: een schuimende gel die speciaal ontwikkeld is om in de anale zone aan te brengen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Proctofoam wordt voorgeschreven bij anale ongemakken zoals aambeien, jeuk, of andere irritatie van de huid in het rectum en rond de anus. Omdat Proctofoam lokaal wordt aangebracht, zorgt het ervoor dat symptomen als pijn en zwellingen snel afnemen. U bent binnen een aantal dagen van de klachten af.

Hoe gebruikt u Proctofoam?

Proctofoam wordt lokaal in het rectum (bij inwendige aambeien) of rond de anus aangebracht. Het product wordt door de apotheek geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een praktische pompverstuiver met speciale applicator. Het is belangrijk dat u de foam uitsluitend met behulp van de applicator (bij inwendig gebruik) of met een tissue aanbrengt zodat de verstuiver niet in aanraking komt met de anus. In de bijsluiter leest u precies hoe u de verstuiver en applicator moet gebruiken. Zorg ervoor dat u na gebruik de applicator zorgvuldig schoon spoelt met warm water.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Driemaal daags tot maximaal viermaal daags een dosis foam aanbrengen in het rectum en/of rondom de anus
Breng in ieder geval een dosis aan nadat u ontlasting heeft gehad. Gebruik Proctofoam niet langer dan 7 dagen achtereen, tenzij een arts anders adviseert. Proctofoam is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen

Het gebruik van Proctofoam kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Huidirritatie (droge huid, dunner worden van de huid, branderig gevoel) op de plaats waar het product is aangebracht
Overleg met een arts als er binnen enkele dagen geen verbetering van de klachten optreedt, of als u last krijgt van bloedingen in het anale gebied. Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Gebruik Proctofoam uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Er gelden bij dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcoholische dranken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Proctofoam

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven