Rhinolast

Rhinolast

Rhinolast neusspray bevat de werkzame stof azelastine. Dit geneesmiddel is een zogenaamd antihistaminicum: een medicijn dat wordt gebruikt om allergische reacties te onderdrukken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Rhinolast ?

Rhinolast neusspray bevat de werkzame stof azelastine. Dit geneesmiddel is een zogenaamd antihistaminicum: een medicijn dat wordt gebruikt om allergische reacties te onderdrukken.

Waarvoor wordt Rhinolast gebruikt?

Rhinolast neusspray verlicht neusklachten die het gevolg zijn van een allergische reactie zoals hooikoorts of overgevoeligheid voor huisstofmijt, schimmels of huisdieren. Het lichaam reageert op deze prikkels door histamine aan te maken. Hierdoor wordt het neusslijmvlies dikker en geïrriteerd waardoor er klachten ontstaan als niezen, jeuk in de neusholten, een loopneus en/of een verstopte neus. Rhinolast remt de werking van histamine en zorgt er zo voor dat de neusklachten worden voorkomen of afnemen.

Hoe gebruikt u Rhinolast?

Rhinolast neusspray is uitsluitend te gebruiken bij neusklachten als gevolg van een allergische reactie. Gebruik dit middel niet om symptomen van een verkoudheid te bestrijden. Voordat u Rhinolast neusspray voor de eerste keer toedient, moet u de verstuiver een paar keer indrukken totdat er een nevel verschijnt. Het flesje is dan klaar voor gebruik. Snuit uw neus voordat u Rhinolast gaat gebruiken. Houd het hoofd rechtop terwijl u de neusspray toedient en snuif de vloeistof zo goed mogelijk op. Meer informatie over het toedienen van de neusspray vindt u in de bijsluiter. Rhinolast neusspray is na de eerste toediening nog 6 maanden houdbaar.

Dosering

Rhinolast neusspray bevat 140 microgram azelastine per verstuiving. Vraag een arts hoe vaak en hoe lang u dit middel moet gebruiken. De algemene richtlijnen voor dosering zijn voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: elke ochtend en avond 1 verstuiving in elk neusgat. Als u een dosis vergeten bent, kunt u deze inhalen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Bijwerkingen

Rhinolast neusspray veroorzaakt zelden bijwerkingen, waaronder:

  • Neusklachten (irritatie, niesbuien) vlak na het toedienen van de spray. Deze klachten zijn tijdelijk en nemen snel af
  • Bittere smaak. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat het hoofd teveel achterover wordt gehouden tijdens het toedienen. Een deel van de spray komt daardoor in de keelholte terecht. Neem eventueel een slokje water om de smaak weg te spoelen

Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding

Het is niet bekend of Rhinolast de gezondheid van een (ongeboren) baby in gevaar brengt. Gebruik dit geneesmiddel daarom niet als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft, tenzij uw arts anders adviseert.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Rhinolast

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven