Ropinirol

Ropinirol

Ropinirol (werkzame stof: ropinirol) is een dopamine-agonist: een medicijn dat onder andere invloed heeft op de aansturing van de spieren vanuit de hersenen. Dit geneesmiddel kan klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom en de ziekte van Parkinson verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Ropinirol?

Ropinirol (werkzame stof: ropinirol) is een dopamine-agonist: een medicijn dat onder andere invloed heeft op de aansturing van de spieren vanuit de hersenen. Dit geneesmiddel kan klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom en de ziekte van Parkinson verminderen. U kunt Ropinirol online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Ropinirol voor bij rusteloze benen, ook wel Restless Legs Syndroom genoemd. Bij deze aandoening is er sprake van een kriebelend, pijnlijk of tintelend gevoel in de benen, vooral als men zit of ligt. Soms kunnen de symptomen ook in andere ledematen voorkomen. Rusteloze benen kunnen slaapproblemen veroorzaken: omdat de klachten verminderen bij beweging, heeft de patiënt voortdurend de neiging om de benen te bewegen. Stilzitten of gaan slapen is daardoor vaak moeilijk. Ropinirol vermindert de klachten en de drang om de benen te bewegen. Hierdoor gaat het slapen beter. Ropinirol wordt ook gebruikt bij de ziekte van Parkinson, soms in combinatie met een ander medicijn.

Hoe gebruikt u Ropinirol?

Gebruikt u Ropinirol voor het Restless Legs Syndroom, dan moet u het medicijn ’s avonds innemen, maximaal drie uur voordat u gaat slapen. Slik de tablet in zijn geheel door met voldoende vloeistof. U kunt Ropinirol het beste met wat voedsel innemen. Het gebruik van dit medicijn moet doorgaans langzaam worden opgebouwd. Na de startdosering zal een arts de dosering geleidelijk aan verhogen. Het kan daardoor enige tijd duren voordat het medicijn optimaal werkt.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Ropinirol online beschikbaar in verschillende sterktes. Een arts weet welke tabletten u moet gebruiken. De richtlijnen voor de startdosering bij het Restless Legs Syndroom zijn als volgt:

  • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet à 0,25 mg. Na een aantal dagen kan de dosering verhoogd worden. Volg hierbij het advies van een arts.
Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geldt een ander doseringsadvies. Ropinirol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens uw behandeling met Ropinirol kunt u te maken krijgen met bijwerkingen, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De mogelijke bijwerkingen van dit medicijn zijn onder andere:

  • Misselijkheid en overgeven;
  • Duizeligheid, vermoeidheid;
  • Toename van de Restless Legs Syndroom-klachten.
Raadpleeg een arts als u last krijgt van bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Ropinirol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor ropinirol of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een ernstige lever- of nierafwijking.
Heeft u een hartaandoening, psychische klachten of andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Vermeld het bij uw bestelling als u verder nog medicijnen gebruikt: Ropinirol kan de werking van bepaalde geneesmiddelen beïnvloeden (en andersom).

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Neem Ropinirol niet in als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Ropinirol kan bijwerkingen als slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan bijwerkingen uitlokken of versterken. Matig of staak uw gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ropinirol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven