Rozex

Rozex

Rozex bevat de werkzame stof metronidazol: een bacteriedodend medicijn. Dit geneesmiddel wordt op de huid toegepast. De gel zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt waardoor ontstekingsreacties verminderen of geheel verdwijnen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Rozex?

Rozex bevat de werkzame stof metronidazol: een bacteriedodend medicijn. Dit geneesmiddel wordt op de huid toegepast. De gel zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt waardoor ontstekingsreacties verminderen of geheel verdwijnen. Rozex is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van rosacea, een huidaandoening die gepaard gaat met rode vlekken op de wangen, neus, voorhoofd en/of kin. Soms ontstaan er op de aangedane plekken ook puistjes of bultjes. Ook kunnen er bloedvaatjes in de huid zichtbaar zijn. Rosacea is niet te genezen, maar de symptomen zijn met metronidazol goed te onderdrukken. Artsen schrijven Rozex soms ook voor bij andere huidinfecties.

Hoe gebruikt u Rozex?

Breng de gel altijd aan op een schone, droge huid en alleen op de aangedane plekken. Een dun laagje gel is voldoende. U kunt na het aanbrengen van Rozex desgewenst gezichtscrème of make-up aanbrengen. Gebruik daarbij uitsluitend producten de poriën niet verstoppen en de huid niet doen samentrekken. Was na het aanbrengen van de gel uw handen en zorg ervoor dat de gel niet in de mond, neus, ogen of in een wondje komt. Gebeurt dit toch, spoel de gel dan af met veel water. De behandeling met Rozex duurt doorgaans enkele maanden. Merkt u na verloop van tijd geen verbetering, neem dan contact op met een arts.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, zijn de richtlijnen voor de dosering van Rozex als volgt:

  • Volwassenen: tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren met gel.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

U kunt bij het gebruik van Rozex last krijgen van bijwerkingen, waaronder:

  • Irritatie van de huid (jeuk, branderig gevoel, droogheid, roodheid) op de plekken waar de gel is aangebracht. Als u hier veel last van krijgt, kunt u de gel tijdelijk minder vaak aanbrengen totdat de klachten verminderen;
  • Overgevoeligheid van de huid voor uv-straling. Dit merkt u aan huiduitslag of verbranding. Vermijd fel zonlicht en staak het gebruik van de zonnebank. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge factor als u toch in de zon komt.
Heeft u veel last van deze of andere klachten, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen van Rozex.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Rozex is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor metronidazol of een van de gebruikte hulpstoffen (zie bijsluiter).
Overleg met een arts of u dit geneesmiddel kunt gebruiken als u lijdt aan gezondheidsproblemen of als u andere medicijnen gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Rozex niet, of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Rozex beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt bij gebruik van dit medicijn gewoon autorijden.

Pas op met het gebruik van sterke drank: alcohol kan in uitzonderlijke gevallen bepaalde bijwerkingen van Rozex teweegbrengen. Bovendien kan alcohol bij sommige mensen de symptomen van Rosacea uitlokken of verergeren.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Rozex

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven