Salmeterol

Salmeterol

Salmeterol vermindert de ademhalingsproblemen bij astma en chronische obstructieve longziekten (COPD). Het middel voorkomt benauwdheidsaanvallen en astma aanvallen. Het zorgt voor ontspanning van de spiertjes om de luchtwegen en hierdoor verwijden de luchtwegen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Salmeterol?

Salmeterol vermindert de ademhalingsproblemen bij astma en chronische obstructieve longziekten (COPD). Het middel voorkomt benauwdheidsaanvallen en astma aanvallen. Het zorgt voor ontspanning van de spiertjes om de luchtwegen en hierdoor verwijden de luchtwegen. Dit geeft meer lucht. Salmeterol behoort tot de langwerkende luchtwegverwijders. Binnen 10 á 20 minuten begint de werking en houdt gemiddeld 12 uur aan.

Gebruik Salmeterol

Het is belangrijk dat u op de juiste manier inhaleert, zodat Salmeterol goed zijn werkingen kan doen in de luchtwegen. Schud de inhalator voor gebruik en adem rustig uit. Vervolgens zet u de inhalator aan uw lippen en ademt u diep en gelijkmatig in. Houdt u adem even in en adem dan weer rustig uit. Spoel na gebruik goed uw mond, om eventuele achtergebleven resten te verwijderen. In de Salmeterol bijsluiter leest u meer over het gebruik.

Dosering

De gebruikelijke dosis is tweemaal daags 1 inhalatie. Verdeel dit over de dag. Bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds. Na 1 tot 2 weken merkt u dat de benauwdheidsaanvallen minder zijn, doordat de conditie van de longen is verbeterd. U kunt dit middel langdurig gebruiken tegen benauwdheid. Laat u wel regelmatig controleren door uw arts om uw astma in de gaten te houden. Wellicht moet de dosering worden bijgesteld.

Bijwerkingen Salmeterol

Het is mogelijk dat Salmeterol bijwerkingen geeft. Hierbij moet u denken aan trillende handen, hoesten, hoofdpijn of hartkloppingen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn spierpijn en gewrichtspijn. Het is niet zo dat iedereen automatisch last krijgt van deze bijwerkingen. De ene persoon heeft er meer mee te maken dan de andere. Houden de Salmeterol bijwerkingen lang aan of vertrouwt u het niet? Neem dan contact op met uw arts. In de Salmeterol bijsluiter vindt u een compleet overzicht van de bijwerkingen.

Let op:
Gebruik door kinderen jonger dan 4 jaar wordt afgeraden. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Overleg dan met een arts of u Salmeterol mag gebruiken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Salmeterol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven