Serevent

Serevent

Serevent is een langwerkende luchtwegverwijder. De werkzame stof salmeterol wordt door het inhaleren direct door de longen opgenomen en werkt wel 12 uur of langer door. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Serevent?

Serevent is een langwerkende luchtwegverwijder. De werkzame stof salmeterol wordt door het inhaleren direct door de longen opgenomen en werkt wel 12 uur of langer door. Vele andere luchtwegverwijders hebben een werking van ca. 4 uur. Serevent helpt de luchtwegen open te houden waardoor u weer vrij kunt ademen. Hierdoor worden kortademigheid en een piepende ademhaling voorkomen.

Gebruik Serevent

De Serevent inhaler wordt minimaal eenmaal daags gebruikt. Afhankelijk van de ernst van de aandoening zal een arts de dosering bepalen. Voordat u begint met inhaleren ademt u rustig uit. Bovenop de diskusinhaler zit een teller, zo ziet u precies hoeveel inhalaties er nog beschikbaar zijn. Nadat u Serevent heeft gebruikt dient u de mond te spoelen met water, dit om schimmelinfecties en/of heesheid te voorkomen.

Dosering

De dosering is afhankelijk van de ernst en soort aandoening en zal door een arts bepaald worden. Volwassenen en kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar nemen als gebruikelijke dosering tweemaal daags 1 inhalatie. Voor kinderen jonger dan 4 jaar wordt het gebruik van Serevent afgeraden. Ook volwassenen die lijden aan COPD ( chronische obstructieve longziekte, zoals bronchitis en emfyseem) gebruiken tweemaal daags 1 inhalatie. Om de juiste dosering aan te houden is het belangrijk dat u zich regelmatig laat controleren door uw arts.

Mogelijke bijwerkingen Serevent

Indien u Serevent nog niet eerder heeft gebruikt kan er een allergische reactie ontstaan (dit komt echter zeer zelden voor). De ademhaling kan in dit geval verslechteren, er kan jeuk en/of een zwelling in het gezicht ontstaan. Mocht u last krijgen van deze bijwerkingen dient u onmiddellijk uw arts in te lichten.
De meest voorkomende bijwerkingen van Serevent zijn: spierkrampen, een zwak gevoel (hartkloppingen), hoofdpijn en/of tremor (trillende handen). Deze bijwerkingen houden nooit lang aan en als u de behandeling langdurig aanhoudt, zullen de bijwerkingen helemaal kunnen verdwijnen.

Let op:
Raadpleeg een arts alvorens u Serevent gebruikt tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.
Serevent is niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Serevent

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven