Simvastatine

Simvastatine

Simvastatine (werkzame stof: simvastatine) hoort tot de groep ‘statines’: geneesmiddelen die het cholesterolgehalte van het bloed verlagen en daardoor het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Simvastatine?

Simvastatine (werkzame stof: simvastatine) hoort tot de groep ‘statines’: geneesmiddelen die het cholesterolgehalte van het bloed verlagen en daardoor het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen.

Waarvoor wordt Simvastatine gebruikt?

Simvastatine wordt voorgeschreven bij een te hoog cholesterolgehalte. Soms wordt het medicijn uit voorzorg gebruikt door patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Hoe gebruikt u Simvastatine?

Simvastatine moet eenmaal daags worden ingenomen. Doe dit bij voorkeur ’s avonds: cholesterol wordt door de lever hoofdzakelijk in de nacht aangemaakt.

Een vergeten dosis kan worden ingehaald, maar uiterlijk acht uur voordat het tijd is voor de volgende dosis.

Dosering

Simvastatine is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in tabletten van 10, 20, 40 en 80 mg. Uw arts weet welke sterkte u nodig heeft. De gangbare dosering is 1 tablet per etmaal. Volg hierbij echter altijd de adviezen van uw arts op.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. De bijwerkingen die het vaakst genoemd werden over Simvastatine zijn:

  • hoofdpijn
  • misselijkheid
  • diarree
  • winderigheid
  • huiduitslag
  • psychische klachten
Ook kan het voorkomen dat u last krijgt van spierpijn. Raadpleeg in dat geval een arts. Het kan zijn dat u moet overstappen op een ander cholesterolverlagend medicijn.

Stop direct met het gebruik van Simvastatine als u last krijgt van zeldzame bijwerkingen die duiden op een ernstige allergische reactie (zwelling van gezicht en mond, hevige huiduitslag). Waarschuw in dit geval onmiddellijk een arts.

Een compleet overzicht van eventuele bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Situaties waarin u Simvastatine niet mag gebruiken (contra-indicaties)

Simvastatine is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor simvastatine of een van de hulpstoffen. Ook patiënten die lijden aan een leveraandoening mogen Simvastatine niet gebruiken. Verder mag dit medicijn niet worden ingenomen als u probeert zwanger te worden, tijdens een zwangerschap of als u borstvoeding geeft. Een volledige lijst contra-indicaties leest u in de bijsluiter.

Wisselwerking met andere medicijnen

Veel medicijnen beïnvloeden de werking van Simvastatine (en andersom). Breng uw arts en/of apotheker op de hoogte van de medicijnen die u gebruikt. In de bijsluiter vindt u een overzicht van de medicijnen die een wisselwerking met Simvastatine hebben.

Waarschuwingen bij het gebruik van Simvastatine

Bij het gebruik van Simvastatine mag u geen grapefruit(sap) consumeren. Ook het gebruik van teveel alcohol wordt afgeraden. Matig uw inname van alcoholische dranken.

Rijvaardigheid

Als u Simvastatine gebruikt, kunt u in het begin last krijgen van duizeligheid. Houd hier rekening mee bij het deelnemen aan verkeer en het bedienen van machines/apparaten. De duizeligheid gaat in de meeste gevallen vanzelf over bij voortzetting van het gebruik.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Simvastatine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven