Skinoren (Azelaic Acid)

Skinoren (Azelaic Acid)

Skinoren is een crème met de werkzame stof azelaïnezuur. Dit medicijn verweekt de hoornlaag van de huid en heeft bovendien een bacterieremmende werking. Daarnaast zorgt azelaïnezuur ervoor dat er minder kleurstof in de huid wordt aangemaakt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Skinoren?

Skinoren is een crème met de werkzame stof azelaïnezuur. Dit medicijn verweekt de hoornlaag van de huid en heeft bovendien een bacterieremmende werking. Daarnaast zorgt azelaïnezuur ervoor dat er minder kleurstof in de huid wordt aangemaakt. Skinoren heeft op die manier een zuiverende werking op de huid. Dit medicijn is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven een behandeling met Skinoren voor bij diverse huidaandoeningen, waaronder ernstige vormen van acne (jeugdpuistjes), rosacea (rode vlekken in het gezicht, soms met bultjes, puistjes of zichtbare adertjes) en hyperpigmentatie (donkere vlekken). Skinoren maakt de buitenste huidlaag weker, waardoor de poriën minder snel verstoppen en overtollig huidsmeer (talg) beter kan wegvloeien. De crème zorgt er tevens voor dat ontstekingen en verkleuringen in de huid verminderen of zelfs geheel verdwijnen. De huid wordt hierdoor weer zuiver en gaaf.

Hoe gebruikt u Skinoren?

Breng de crème aan op een schone, droge huid. Behandel uitsluitend de aangedane plekken. Laat de crème niet in uw ogen of andere slijmvliezen (neus, mond) komen. Gebeurt dit toch, spoel de crème dan af met veel water. Was na het aanbrengen van de crème uw handen. Gebruikt u dit geneesmiddel ter bestrijding van acne, dan kunnen de klachten gedurende de eerste vier weken verergeren voordat er verbetering optreedt. Blijf het product desondanks gewoon gebruiken. Bij rosacea en hyperpigmentatie kan het enige tijd duren voordat u merkt dat Skinoren effect heeft. Ziet u na enkele maanden geen verbetering, neem dan contact op met een arts.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, zijn de richtlijnen voor de dosering van Skinoren als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags een kleine hoeveelheid crème dun aanbrengen op de aangedane huid.
Gebruik dit product niet langer dan 6 maanden achtereen zonder advies van een arts. Skinoren is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

U kunt bij het gebruik van Skinoren bijwerkingen ervaren, waaronder:

  • Huidirritatie (jeuk, branderig gevoel, roodheid, droogte) op de plekken waar de crème is aangebracht. Als u veel last van deze klachten heeft, kunt u de crème tijdelijk wat minder vaak aanbrengen. Na verloop van tijd verminderen deze klachten doorgaans.
  • Lichte vlekken op de huid. Overleg met een arts als u hier last van krijgt.
In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen van dit medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Skinoren is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze crème niet als u:

  • Overgevoelig bent voor azelaïnezuur of een van de gebruikte hulpstoffen.
Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u gezondheidsproblemen heeft of als u andere medicijnen gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Skinoren uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel beïnvloedt uw rijvaardigheid niet. U kunt gewoon autorijden.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Skinoren (Azelaic Acid)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven