SOA Zelftest

SchurftDe Sarcoptes scabiei is verantwoordelijk voor de sterk jeukende huidafwijking. Sarcoptes scabiei is een mijt die in het oppervlakkige deel van de huid leeft, waar hij kleine gangetjes graaft. Het lichaam geeft een reactie op de aanwezigheid van de mijt en zijn eitjes, die een vreselijke jeuk geeft.

Net als bij schaamluis is schurft niet slechts bij seksueel contact overdraagbaar. Ook kleren dragen, of in het bed slapen van een persoon met schurft kan tot besmetting leiden.

Het belangrijkste kenmerk van schurft is dus de vreselijke jeuk. Maar er zijn ook uiterlijke kenmerken. De typische kleine gangetjes die de mijt in de huid graaft zijn vaak ook met het blote oog waarneembaar. De schurftmijt houdt zich het liefst op in lichaamsplooien. De kans is het grootst dat de schurft zich tussen de vingers, polsen, oksels, billen of penis bevindt. Het komt vrijwel nooit voor dat de schurft zich op de hoofdhuid of in het gezicht laat zien. Met name op de billen en in de oksels worden in plaats van gangetjes, rode bultjes gesignaleerd.
Schurft is niet ernstig maar wel erg lastig. Met een speciale crème is het vrij snel te bestrijden, wel kun je dan nog enkele weken last hebben van jeuk doordat de inmiddels dode schurftmijten nog op het lichaam zitten.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.