SOA Zelftest

Soa behandelingBesmet met een soa

Wanneer u onveilige seks heeft gehad, bestaat de kans dat u een soa (seksueel overdraagbare aandoening) hebt opgelopen. Het gevaar van sommige soa’s is dat er niet altijd duidelijke symptomen ontstaan die wijzen op een soa. Daarom is het verstandig dat u dit laat testen. Dit kan bij een arts, maar tegenwoordig kunt u dit ook eenvoudig zelf thuis doen via een soa zelftest. Als uit de soa test blijkt dat u besmet bent, is het verstandig om u snel te laten behandelen. Als u te lang blijft doorlopen, kan dit in het ergste geval leiden tot onvruchtbaarheid. Daarom is het belangrijk dat u op tijd bent met een soa behandeling.

Chlamydia behandeling

Een chlamydia infectie wordt veroorzaakt door een bacterie, die zich nestelt in de slijmvliezen van de vagina. Maar de bacterie kan ook voorkomen in de baarmoedermond, anus of plasbuis. Chlamydia is te behandelen met een antibioticakuur, voorgeschreven door een arts. Deze soa behandeling kan een eendaagse- of meerdaagse kuur zijn. Amoxicilline en Doxycycline zijn voorbeelden van medicijnen om Chlamydia te bestrijden.

Gonorroe behandeling

De bacterie N.gonorrhoeae is de veroorzaker van een gonorroe infectie. Deze kan voorkomen in vagina, plasbuis, baarmoedermond, anus of keel. Om verspreiding van de infectie tegen te gaan wordt antibiotica voorgeschreven. In veel gevallen bestaat deze soa behandeling uit een eendaagse kuur. Medicijnen voor het behandelen van gonorroe zijn Cefixime en Doxycycline.

Trichomonas behandeling

Trichomonas wordt veroorzaakt door micro-organismen. Infectie van de vagina, plasbuis of blaas is vaak het gevolg. Trichomonas wordt behandeld met antibiotica, zoals Metronidazol. Dit is een eendaagse kuur die de infectie bestrijdt.

Gedurende elke soa behandeling is het raadzaam geen seks te hebben of een condoom te gebruiken. Dit om te voorkomen dat u de soa overdraagt. Het is tevens verstandig om uw (ex)partner(s) in te lichten als u besmet bent. Mogelijk zijn zij het ook en moeten ze ook een soa behandeling ondergaan.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.