Solpadol

Solpadol

Solpadol is een krachtige pijnstiller. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn paracetamol en codeïne. Paracetamol zorgt ervoor dat pijnsignalen worden onderbroken voordat ze in de hersenen aankomen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Solpadol?

Solpadol is een krachtige pijnstiller. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn paracetamol en codeïne. Paracetamol zorgt ervoor dat pijnsignalen worden onderbroken voordat ze in de hersenen aankomen. Codeïne is een middel dat pijnprikkels dempt. De combinatie van deze geneesmiddelen levert een medicijn op dat hevige pijnklachten vermindert.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Solpadol wordt voorgeschreven bij ernstige pijnklachten als gevolg van een operatie, ziekte of verwonding, spier- en gewrichtspijnen, griep (vooral met droge hoestklachten), hoofdpijn of andere pijnklachten. Solpadol wordt ingezet als andere pijnstillers niet of niet goed genoeg werken.

Hoe gebruikt u Solpadol?

Solpadol werkt het beste als het voor de maaltijd wordt ingenomen. Los de (bruis)tablet op in een half glas water, roer de oplossing goed om en drink deze direct op.

Bent u vergeten om Solpadol in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen. De tijd tussen twee doses Solpadol moet altijd minimaal 4 uur bedragen. Neem nooit een dubbele dosis Solpadol. In de bijsluiter leest u meer over het inhalen van een vergeten dosis.

Dosering

Solpadol bevat 500 mg paracetamol en 30 mg codeïne per tablet en is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als bruistablet in verpakkingen van 32, 100 en 232 stuks, en als gewone tablet in een verpakking van 100 stuks.

De gebruikelijke dosering voor volwassenen is 1 à 2 tabletten per 4 uur, met een maximum van 8 tabletten per etmaal. Volg hierbij echter altijd het advies van een arts.

Solpadol is in deze sterkte niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Raadpleeg een arts voor de juiste dosering bij kinderen tussen 12 en 18 jaar.

Bijwerkingen

Solpadol kan soms bijwerkingen geven. U kunt bij het gebruik van dit medicijn last krijgen van onder andere:

  • obstipatie (verstopping van de darmen). Zorg ervoor dat u veel drinkt en vezelrijke voeding eet
  • sufheid, slaperigheid, duizeligheid
  • misselijkheid
Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid

Solpadol mag tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding uitsluitend worden gebruikt in overleg met een arts.

Alcohol versterkt de werking van Solpadol. Staak of beperk uw gebruik van alcohol totdat u dit geneesmiddel niet meer hoeft te gebruiken.

Solpadol kan leiden tot duizeligheid, sufheid en slaperigheid. Houd hier rekening mee en neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van deze bijwerkingen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Solpadol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven