Somnofit Anti-Snurkbeugel

Somnofit Anti-Snurkbeugel

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

De Somnofit Anti-Snurkbeugel voorkomt snurken en slaapapneu (het stokken van de adem tijdens de slaap). Dit apparaat bestaat uit twee bitjes voor de boven- en onderkaak die met elkaar worden verbonden door middel van strips. Meer info

Laagste prijs
€ 115,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *
Bijsluiter(s)

Wat is een Somnofit Anti-Snurkbeugel?

De Somnofit Anti-Snurkbeugel voorkomt snurken en slaapapneu (het stokken van de adem tijdens de slaap). Dit apparaat bestaat uit twee bitjes voor de boven- en onderkaak die met elkaar worden verbonden door middel van strips. De snurkbeugel voorkomt dat de tong in de keelholte zakt, waardoor het snurken afneemt. Het apparaat is eenvoudig passend te maken op ieder gebit.

Waar wordt het product voor gebruikt?

Snurken is een van de grootste irritaties in de slaapkamer. Het hinderlijke geluid ontstaat als de luchtpijp wordt geblokkeerd door de tong. Dit gebeurt als de mond tijdens de slaap openvalt. De tong zakt dan in de keelholte, waardoor de ademhaling moeizamer verloopt en het weefsel in de keelholte gaat vibreren. De Somnofit Anti-Snurkbeugel zorgt ervoor dat de onderkaak niet naar achteren kan bewegen. Hierdoor blijft de tong de hele nacht op zijn plaats.

De Somnofit Anti-Snurkbeugel is ook te gebruiken als gebitsbeschermer bij tandenknarsen.

Hoe werkt de Somnofit Anti-Snurkbeugel?

De antisnurkbeugel werkt op basis van twee bitjes die aansluiten op het boven- en ondergebit. Deze bitjes worden met elkaar verbonden door middel van kunststof strips. Hierdoor kan de onderkaak niet meer los naar achteren bewegen. De beugel wordt geleverd met strips in verschillende lengtes. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel bewegingsvrijheid de onderkaak heeft.

Als u de snurkbeugel aanschaft als gebitsbeschermer bij tandenknarsen, hoeft u de strips niet te gebruiken. De onderkaak kan dan wel vrij bewegen, maar de bitjes voorkomen dat het boven- en ondergebit elkaar raken.

Hoe gebruikt u de Somnofit Anti-Snurkbeugel?

Voor het eerste gebruik moet u de Somnofit Anti-Snurkbeugel eerst op maat maken. Dit doet u als volgt:

 • Leg het bitje voor de bovenkaak met de bijgeleverde thermometer in een pan met water en zet deze op een warmtebron.
 • Verwarm het water totdat de thermometer de juiste temperatuur aangeeft. Laat het bitje hierna nog 3 minuten in het warme water liggen;
 • Haal het bitje uit het water en duw het stevig om uw bovengebit. Bijt de tanden gedurende 1 minuut op elkaar zodat het zachte materiaal de vorm van het gebit aanneemt;
 • Spoel de mond met koud water terwijl u het bitje draagt;
 • Neem het bitje uit de mond en spoel het af met koud water;
 • Herhaal deze stappen met het bitje voor de onderkaak;
 • Bevestig een strip naar keuze om de bitjes zoals beschreven in de handleiding. De snurkbeugel is nu klaar voor gebruik.
Draag de anti-snurkbeugel als u naar bed gaat. In het begin zal het even wennen zijn, maar na een paar nachten voelt u de beugel nauwelijks zitten. Spoel de anti-snurkbeugel na ieder gebruik af met lauw water en reinig het apparaat regelmatig met speciale reinigingstabletten.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?

De Somnofit Anti-Snurkbeugel is niet geschikt voor kinderen, voor mensen die loszittende tanden of kiezen hebben en voor mensen die een uitneembare gebitsprothese dragen. Gebruik het apparaat niet als u niet goed door de neus kunt ademen of als u een aandoening heeft aan het kaakgewricht. Twijfelt u of de anti-snurkbeugel geschikt voor u is, overleg dan eerst met de (tand)arts.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Somnofit Anti-Snurkbeugel

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven