Surgam

Surgam

Surgam is een geneesmiddel dat pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend werkt. Het bevat de werkzame stof tiaprofeenzuur. Surgam behoort tot de niet steroïde-ontstekingsremmers (NSAID) en wordt vooral voorgeschreven bij reumatoïde artritis, reumatische aandoeningen, zoals artrose en bij pijn en zwellingen na een operatie. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Surgam?

Surgam is een geneesmiddel dat pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend werkt. Het bevat de werkzame stof tiaprofeenzuur. Surgam behoort tot de niet steroïde-ontstekingsremmers (NSAID) en wordt vooral voorgeschreven bij reumatoïde artritis, reumatische aandoeningen, zoals artrose en bij pijn en zwellingen na een operatie. Het middel zorgt dat het pijnsignaal de hersenen niet bereikt, waardoor de pijn vermindert. Daarnaast werkt het positief bij ontstekingen.

Gebruik van Surgam

De gebruikelijke dosering Surgam bij volwassenen is 3x per dag 200mg of 2x per dag 300mg. Neem de tabletten tijdens of na het eten, bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds. Na slechts 30 tot 60 minuten begint de werking en houdt ongeveer 4 uur lang aan.

Wanneer u nieren niet optimaal werken, meldt dit dan bij uw arts. Wellicht moet de dosering worden aangepast.

Bijwerkingen

Surgam geeft mogelijk bijwerkingen, maar die zullen in de loop van de tijd verdwijnen. Hoofdpijn, sufheid, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en diarree zijn de meest voorkomende bijwerkingen. U leest het complete overzicht in de bijsluiter.

Zwangerschap en borstvoeding

Vraag uw arts of u de Surgam tabletten mag gebruiken als u zwanger bent. Gebruik Surgam niet in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap. De stof tiaprofeenzuur wordt uitgescheiden in de moedermelk, gebruik het middel dus niet wanneer u borstvoeding geeft.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Surgam

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven